Jeseniška članska hokejska zasedba se pred novo sezono iz dneva v dan popolnjuje. Sodelovanje z državnimi prvaki je podaljšal tudi Tadej Čimžar.

Po osvojenem naslovu državnega pvaka je 25-letni napadalec spomladi dočakal še en pomemben življenski mejnik. Za našo spletno stran je razložil:

”Vmesni čas, po koncu lanske sezone in pred začetkom priprav na novo, je bil zame izjemno pester. Za začetek me je razveselilo rojstvo hčerke (ob veselem dogodku mamici in atiju seveda iskrene čestitke, opA), nato pa sem že začel s treningi. Sredi julija sem si privoščil čisto pravi dopust,”

Pogovor smo nadaljevali v smeri priprav na novo sezono. Tadej, pripravljal si se na drugačen način kot večina tvojih soigralcev.

”Takoj po končani hokejski sezoni sem se priključil ekipi NK Visoko v Gorenjski ligi in tam dokončal še nogometno sezono. Tam sva igrala skupaj z Miho Logarjem. Igranje nogometa sem vključil v osnovni del začetka priprav na novo hokejsko sezono. Prileglo se je malce tekmovalnega naboja, pa tudi družba fantov v nogometni ekipi je precej prijetna. Rekel bi, da sem združil prijetno s koristnim,”

Odločil si se, da ostaneš v mestu rdečega prahu. Kakšni so razlogi?

”Na Jesenicah sem bil v prvih dveh sezonah z vsem zadovoljen, tako, da se mi ni bilo težko odločiti za podaljšanje sodelovanja,”

Sezona, ki prihaja, bo tvoja tretja v rdečem dresu. Nekateri nosilci igre iz lanske sezono so klub zapustili. To bi lahko bila priložnost zate.

”Odločitev o tem koliko minutaže dobi posamezen igralec je stvar trenerja. V lanski sezoni sem je bil deležen bolj malo. Nekaj manj priložnosti sem dobil tudi na račun težje poškodbe med sezono. Moje mnenje je, da sem svoj čas na ledu dobro izkoristil. Pred začetkom nove sezone ne čutim dodatnega pritiska. Želim si več priložnosti. Mislim, da sem si v prejšnjih sezonah to zaslužil, še posebej v zadnji končnici. Nazadnje pa je vse v rokah trenerja, on je tisti, ki razporeja minutažo med igralce,”

Ekipa je doživela nekaj sprememb. Najbolj pomembna je na mestu glavnega trenerja. Si si že ustvaril kakšen vtis o njem?

”Nisem še delal pod vodstvom Gabra Glaviča. Slišala sva se  preko telefona. Povedal mi je, kaj pričakuje od mene, kakšen bo način igre. Deluje zelo neposreden, kar mi je všeč. To je komunikacija, ki sem jo v prejšnjih letih pogrešal. Očitno se bo v novi sezoni to spremenilo,”

Igralci, ki ga bolje poznajo, pravijo, da zagovarja trdo delo in izjemno fizično pripravljenost.

”Kot igralec moram na treningih izpolnjevati trenerjeva navodila. Trener je tisti, ki najbolje ve, koliko dela je potrebnega za določeno fazo priprave. Igralci moramo to spoštovati. Nič me ne skrbi v zvezi s tem, to je vendarle naložba za prihodnost. Z dobro fizično pripravo, bo sezona lažja,”

Gaber Glavič, po svojih besedah, goji moderen način hokeja, agresivno igro z veliko drsanja po celem igrišču. Kako gledaš na to?

”Po naravi rad igram agresiven hokej tako, da mi je takšen stil pisan na kožo. Videli bomo, kako se bo vse skupaj obneslo med sezono. Pomembna bo tudi taktika. Lahko rečem, da se veselim začetka,”

Novi trener bo v člansko ekipo vključil mlade moči, fante s katerimi je v zadnjih dveh sezonah delal v mladinskem pogonu jeseniškega hokeja.

”Zdi se mi super, da bodo v ekipo vključeni mladi igralci. Vsak stremi k svojim ciljem. Najprej želiš igrati v članski ekipi, nato želiš napredovati v močnejšo ligo in tako naprej. Tem fantom želje ne bo manjkalo. Verjamem, da se bodo od nas, izkušenejših, tudi kaj naučili. V tujini je povsem običajno, da je četrta peterka sestavljena iz mladih hokejistov. Kako bodo ponujeno priložnost izkoristili, pa bo odvisno od njih samih. Poznam jih iz dvorane Podmežakla. Nekaj posameznikov sem spoznal na treningih s člansko ekipo v lanski sezoni,”

Treningi na ledu se začnejo prihodnji teden. Kakšni so tvoji cilji v sezoni, ki prihaja, ekipni in osebni?

”Moj osnovni cilj pred vsako sezono je, da se uvrstimo v končnico. V končnici pa se igra povsem drugačen hokej. Vse se lahko zgodi. Ne morem napovedati naslova v AHL, ko si enkrat v končnici pa je vse možno. V DP je cilj jasen, na Jesenicah šteje le naslov prvaka. O čem drugem sploh ne razmišljam. V začetku septembra nas čaka nastop v slovenskem pokalu. Tudi v tem tekmovanju nekaj pomeni le končna zmaga. Osebno bi rad odigral sezono po svojih najboljših željah, predvsem brez poškodb. Rad bi dobil čim več priložnosti. V kolikor se vse poklopi, uspeh ne bo izostal,”

Za konec pogovora bi te prosil, da kakšno besedo nameniš še zvestim jeseniškim navijačem.

”Najprej bi se navijačem rad zahvalil za vzpodbudo v prejšnjih dveh sezonah. Res so bili enkratni, povsod so nas bodrili. Najbolj sem si zapomnil zaključek zadnje sezone in enkraten sprejem po osvojitvi naslova. Ne dvomim, da nas bodo organizirani navijači tudi v prihodnji sezoni ves čas vzpodbujali, tako doma kot na gostovanjih. Ostale naše privržence pa pozivam, naj pridejo čim večkrat na naše tekme, da napolnijo našo dvorano. Podobno, kot so storili v končnici lanske sezone,”