Avtohiša Vrtač iz Kranja in HDD SIJ Acroni Jesenice sta v tej sezoni s skupnimi močmi že nekajkrat pripravila zanimivosti za obiskovalce hokejskih tekem in na tak način poživila dogajanja pred tekmami in v času med odmori posameznih tekem. Skupno sodelovanje je rodilo novo idejo, nova ideja pa novo akcijo. In ta akcija bo zaživela v petek, na naslednjem polfinalnem srečanju INL med HDD SIJ Acroni Jesenice in VEU Feldkirch. A ne gre le za igre in nagrade, vse dogajanje bo imelo dobrodelno noto.

Dres Jesenic z avtogrami bo glavna nagrada
Dres Jesenic z avtogrami bo glavna nagrada

Vsi obiskovalci petkove tekme bodo lahko sodelovali v srečelovu. Glavno nagrado, originalni dres HDD SIJ Acroni Jesenice z avtogrami igralcev, prispeva jeseniški hokejski kolektiv, 299 ostalih nagrad pa prispeva Avtohiša Vrtač iz Kranja. V prodaji bo 300 srečk, vse pa bodo dobitne. Vsak kupec srečke si bo lahko postregel s palačinko, ki bodo v prodaji pred dvorano Podmežakla tudi ostalim obiskovalcem, ki v nagradni igri ne bodo želeli sodelovati. Cena srečke bo 2 evra. Prodaja srečk in ponudba palačink bo pred dvorano na voljo že od 16.30 dalje. Dobitki, ki jih podarja Avtohiša Vrtač, bo moč prevzeti v njihovih poslovnih prostorih v Stražišču pri Kranju.

Pokrovitelj tekme
Avtohiša Vrtač pripravlja številne nagrade

Bistvo celotnega srečelova pa niso nagrade, ampak dobrodelnost, saj gre celotni izkupiček družini, ki je v hudi finančni stiski. Gre za tričlansko družino, kjer poleg staršev živi še šestletna deklica. Oče je že dalj časa nezaposlen in je aktivni iskalec zaposlitve, mati pa je hudo bolna in že dalj časa v bolniškem staležu. Prihodki so skromni in zadostujejo le za plačilo položnic, za hrano pa ne ostane skoraj nič. Pri iskanju pomoči potrebne družine sta pomagala Center za socialno delo Jesenice in Rdeči križ Jesenice, ki bosta tudi sodelovala pri končni realizaciji celotne akcije. Kdor pa ne bo želel kupiti srečke, pa bi vseeno rad daroval kakšen evro ali dva, bo to lahko storil na hodniku pod severno tribuno (sedišča), kjer bo za ta namen postavljen poseben hranilnik.

Tako malo je potrebno za iskren nasmeh!