Aktualne novice
  1. V novo sezono s suvereno zmago!
  2. Markus Piispanen: Ekipi želim pokazati, da sem dobra okrepitev!
  3. Med železarje se vrača izkušeni branilec Andrej Tavželj!
  4. Na preizkušnjo prihaja Markus Piispanen!
  5. Clarke Saunders: Želim zmagovati!

TEKMOVANJA

AHLLogo

ALPSKA HOKEJSKA LIGA

Liga AHL bo v sezoni 2016/17 potekala v treh fazah. V rednem delu sezone bodo moštva odigrala 30 tekem po dvokrožnem sistemu (vsak z vsakim doma in v gosteh). Najboljših šest moštev po rednem delu se uvrsti v skupino za prvaka (Master Round), s tem pa si že pred drugim delom sezone zagotovi nastop v končnici.

1. Redni del V rednem delu sezone bodo vse ekipe igrale v eni skupini.

2a. Skupina za prvaka (Master Round) Najboljših šest moštev rednega dela bo odigralo 10 tekem za razigravanje (po enkrat doma in enkrat v gosteh). Zmagovalec rednega dela sezone v skupino za prvaka prinese šest bonus točk, drugouvrščeni štiri, tretji dve, četrti eno, medtem ko zadnji dve moštvi drugi del sezone pričneta brez dodatnih točk. Ob koncu drugega dela bodo najboljše tri ekipe imele pravico izbire svojega nasprotnika v četrtfinalu – pri čemer zmagovalec drugega dela izbira kot prvi, četrtouvrščeni pa dobi zadnjega preostalega nasprotnika.

2b. Kvalifikacijski skupini A in B Moštva, ki bodo redni del sezone končala na mestih od 7. do 16., se razvrstijo v dve kvalifikacijski skupini s po petimi moštvi. Najboljši moštvi svojih skupin drugi del sezone pričneta s šestimi bonus točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretje z dvema in četrtouvrščeni eno dodatno točko. Petouvrščeni moštvi svojih skupin (predvidoma najslabši moštvi rednega dela) drugi del sezone pričneta brez dodatnih točk. Ekipe odigrajo osem srečanj po dvokrožnem sistemu znotraj svojih skupin, zmagovalni moštvi skupin pa se pridružita šesterici iz skupine za prvaka v končnici lige AHL.

3. Končnica V končnici bo nastopilo osem moštev. Četrtfinale in polfinale bodo moštva igrala po sistemu “best-of-five”, torej bo za preboj v naslednji krog končnice potrebno doseči tri zmage. Zmagovalec finala lige AHL v sezoni 2016/17 bo moštvo, ki bo prvo doseglo štiri zmage (sistem “Best-of-seven”).
.

NoviRisWM

DRŽAVNO PRVENSTVO ČLANOV 2016/17

V tekmovanju za DP članov nastopajo naslednja moštva:

1. HDD Olimpija
2. HDD SIJ Acroni Jesenice
3. HK Playboy Slavija
4. Hk Celje
5. HK Triglav
6. HK MK Bled
7. HDK Maribor

Kot gosti nastopajo:
8. KHL Medveščak
9. KHL Mladost
10. KHL Zagreb
11. HK Crvena zvezda

Gostujoča klubi bodo igrali le v rednem delu tekmovanja, razen najvišje uvrščenega po rednem delu, ki bo igral tudi v končnici. HDD Telemach Olimpija (EBEL) in HDD Sij Acroni Jesenice (AHL) se bosta tekmovanju pridružila v končnici.

SISTEM TEKMOVANJA:
Redni del tekmovanja in končnica

Začetek tekmovanja: september 2016 Konec tekmovanja: april 2017 Igralni dan: sobota, oz. med tednom (po potrebi) Število tekem: 24 in tekme končnice

REDNI DEL TEKMOVANJA:
Pravico nastopa imajo igralci, registrirani na HZS in tuji igralci z mednarodno transfer karto IIHF, ali pisnim potrdilom IIHF. Na tekmi ima pravico nastopiti za klub 6 tujih igralcev.

Najmanjše število igralcev na tekmi: 10 igralcev v polju in 2 vratarja.
Moštva igrajo v enotni skupini po 3-krožnem ligaškem sistemu, vsako moštvo najprej igra proti vsakemu doma in na tujem, razpored tretjega kroga tekmovanja pa je enak razporedu tekem v prvem krogu.
V rednem delu tekmovanja, kakor tudi v celotnem tekmovanju, moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 4 igralci v polju in vratarjem, na kar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 3 kazenske strele izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.
Za zmago po 60 minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60 minutah igre 0 točk.

KONČNICA:
nastopajo vsi slovenski klubi in najvišje uvrščen gostujoči klub.

Klubi na osnovi uvrstitve po rednem delu tekmovanja v končnici nastopajo z naslednjimi štartnimi številkami:
1. HDD Telemach Olimpija
2. HDD Sij Acroni Jesenice in
3. do 8. vsi slovenski in najvišje uvrščen gostujoči klub (po razvrstitvi v rednem delu tekmovanja)

Sistem tekmovanja v končnici:
 četrtfinale – 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5 (na 2 zmagi)  polfinale – zm 1:8 proti zm 4:5 in zm 2:7 proti zm 3:6 (na 2 zmagi)  finale – zmagovalca polfinala za 1.mesto (na 3 zmage) poraženca polfinala za 3.mesto (1 tekma)

Na odločilnih tekmah končnice, to je na 2. oz. 3. tekmi četrtfinala, polfinala in na 3., oz. 4. in 5. tekmi finala za 1.mesto in na tekmi za 3.mesto, se ob neodločenem rezultatu po 60. minutah igra podaljšek (4 igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da v 20. minutah ni gola, se igra novi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej.

Pred podaljškom/i se očisti led.

Prednost domačega igrišča v končnici ima klub z nižjo štartno številko

DP člani sistem in razpored tekmovanja 2016 17

NoviRisWM

POKAL SLOVENIJE IN SUPER POKAL 2016/17

HZS tudi v sezoni 2016/17 organizira pokalno tekmovanje.  Devet moštev se bo potegovalo za to lovoriko in sicer:

HDD Olimpija
HDD SIJ Acroni Jesenice
HK Slavija
HDK Maribor
HK ECE Celje
HK MK Bled
HK Triglav Kranj
HK Olimpija
HD Mladi Jesenice

Ekipi HK Olimpija in HD Mladi Jesenice bosta morali odigrali medsebojno tekmo, zmagovalec pa bo zasedel mesto med osmimi ekipami v nadaljnjem tekmovanju. Tekma bo 20.10.2016 v dvorani Podmežakla. V primeru zmage jeseniške mlade ekipe, se bodo pomerili s HDD Olimpija in sicer 08.11.2016.

Istega dne čaka tudi prvi krog pokalnega tekmovanja za člansko ekipo HDD SIJ Acroni Jesenice. Železarje čaka gostovanje v Kranju pri ekipi HK Triglav. V primeru zmage Jeseničane nato 28.11.2016 čaka tekma polfinala proti zmagovalcu dvoboja  HDK Maribor : HK MK Bled. Jeseničani bodo v polfinalu igrali kot gostujoče moštvo.

Finale pokala je predvideno 5.12.2016. Če se v finalu srečata ekipi Jesenic in Olimpije, bo finale odigrano na Jesenicah, v primeru, če se ena od teh ekip ne uvrsti v finale, pa bo finale v dvorani drugega finalista. Jeseničani tako finale pokala na domačem ledu igrajo le v primeru, če bo v finalu tudi HDD Olimpija.

SUPER POKAL

HZS uvaja tudi novo tekmo – super pokal. Za prestižno zmago se bosta potegovali ekipi HDD Olimpija in HDD SIJ Acroni Jesenice. Tekma super pokala se bo odigrala 11.10.2016 v Ljubljani.

Na vsaki tekmi pokala in tudi na tekmi super pokala nasprotnika igrata do zmage. Če je v rednem delu izid neodločen, se igra dolgi, dvajsetminutni podaljšek s štirimi igralci na ledu. Zmagovalec je tisti, ki prvi doseže gol. Če v prvem podaljšku ni zadetka, se igra novi dolgi podaljšek. Pred vsakim podaljškom se očisti led in zamenja stran igrišča.

Super-pokal-in-pokal-slovenije-2016-17

Super-pokal-in-pokal-slovenije-2016-17-razpored-tekem

Save

Save

Save