Ob koncu prvega tedna priprav na novo sezono so si Jeseničani pripravili tudi prvi preizkus do sedaj naučenega in natreniranega.  Ekipa, s katero Gorazd Rekelj lahko računa, se je preizkusila v medsebojnem obračunu. Ekipi se je za ta namen pridružil tudi Matevž Erman, ki si ga v vrstah Železarjev vsekakor želijo in upajo, da bo svoj konec kariere preklical in se v novo sezono podal v rdečem dresu.

Matevža bi radi imeli v rdečem
Matevža bi radi imeli v rdečem

Dvoboj rdečih in belih je bil v preteklosti vsakoletna tradicija in s tem obračunom so na Jesenicah vedno odprli novo sezono. Trener Gorazd Rekelj preizkusa ne vidi kot tradicionalni dvoboj, ampak je s to tekmo preveril moč ekipe. »Ne gre za tradicionalno tekmo belih in rdečih, ampak za zaključek prvega tedna skupnih priprav. Ves minuli teden smo trdo delali, garali. Nismo pa še poskusili v osnovni igri petih proti petim, tako da smo si za zaključek težkega tedna privoščili tekmo rdečih proti belim, ki pa je le popestritev težkega treninga. Fantje potrebujejo občutek prave igre,« je Gorazd razložil namen tega nekoliko drugače zasnovanega treninga.

Tudi taka trening tekma ima svoj namen in trener si iz nje želi potegniti čim več informacij, pomembnih za načrtovanje treninga še v naprej. Gorazd je videl veliko dobrega pa tudi veliko tistega kar manjka: »Videl sem veliko želje in volje, res pa je, da je bilo v igri veliko preveč tveganih potez, ki jih v sezoni ne bomo delalo. To je le posledica želje po igri, ki je posameznike vodila v kakšno potezo preveč. To nas ne skrbi, saj smo trenutno v taki fazi, da prava priprava v taktičnem smislu sploh še ni na sporedu. Še ves naslednji teden nas čaka nadaljevanje fizičnih priprav.«

Nekaj potez je bilo odličnih
Nekaj potez je bilo odličnih


Torej garanje, garanje in spet garanje. Pot proti vrhu je pač strma in zahteva prave pristope in premišljene poteze. Načrti za naprej se pripravljajo, trener Rekelj pa ima v njih zapisanih še nekaj podobnih preizkusov. »V načrtu imamo, da vsak konec tedna zaključimo s podobno tekmo. Verjetno si bomo tudi ob koncu naslednjega tedna privoščili podoben preizkus znanja, če nam ne uspe dobiti kakšnega nasprotnika za prijateljski obračun,« je pojasnil Gorazd.

V ekipi sta se preizkusila tudi Gašper Glavič in Nik Rekar, dva člana jeseniške ekipe do 18 let, ki ob obveznostih v svoji ekipi z veseljem nadgrajujeta svoje znanje še pri starejših kolegih. Glede na prikazano pa trenerju Reklju delata sladke skrbi.

Mladi se dokazujejo. Nik, Gašper, Dejan in Marko so se izkazali.
Mladi se dokazujejo. Nik, Gašper, Dejan in Marko so se izkazali.

HDD Jesenice Beli : HDD Jesenice Rdeči 3:5

Strelci 0:1 Manfreda (Erman), 1:1 Zupančič (Brus), 1:2 Bizalj (Remar), 1:3 Trkulja (Bizalj), 1:4 Remar (Bizalj), 2:4 Rekar (Sodja), 2:5 Bizalj, 3:5 Glavič (Sodja)

Beli: Pavlič, Stan, Zupančič, Ejup, Brus, Lahajnar, Sodja, Židan, Dolinšek, Rekar, Glavič;
Rdeči: Vilman, Tošič, Rakovič, Erman, Tarman, Bizalj, Rajsar, Podrekar, Sefič, Manfreda, Remar, Trkulja.

FOTOGALERIJA!