Po treh nastopih na gostovanjih Jeseničani ostajajo neuspešni. Zmag še ni, tudi kakšne točke še ne, čeprav je gostovanje v Zell am Seeju ponujalo vsaj kakšno točko, če ne že zmage. Vsaj po odličnem uvodu je kazalo tako.

V zadnjem delu smo preveč padli - pravi David
V zadnjem delu smo preveč padli – pravi David

Ampak hokej je hitra igra, ki prinaša tudi filmske preobrate. In to se je zgodilo Jeseničanom. Kje iskati razloge za poraz? Najprej v samemu sebi. Takoj po tekmi v Zell am Seeju je bilo v garderobi Jeseničanov prisotno razočaranje. Vendar se igralci v pogovoru na hitro anakizirali srečanje in zaključek je bil preprost. Če bi izkoristili le svoje najlepše priložnosti, bi bila zmaga izdatna.

Uvod v srečanje je bil izreden, s tem se strinja tudi napadalec David Sefič, ki je v dveh priložnostih tudi dvakrat zabil. “Uspel nam je učinkovit uvod. Nekaj minut smo dobro, predvsem pa učinkovito napadali in tudi zadeli. Ob prednosti smo mirno nadzirali nasprotnika, igrali smo sproščeno in vodstvo pred koncem prve tretjine še povišali. Z odlično igro smo nadaljevali tudi skozi drugo tretjino. Nasprotnika smo držali daleč stran od naših vrat, onemogočili smo njihove napade že v srednjem delu, tako da so bili njihovi poskusi neorganizirani in brez pravega učinka,” je prvih 40 minut analiziral strelec dveh zadetkov.

Nasprotnik je v začetku tretjega dela hitro znižal izid, prevzel pobudo, skozi tretjino pa prišel do zmage, David pa krivdo vidi v padcu v igri. “Zgodil se nam je padec v igri v zadnjem odločilnem delu. Nekako se nismo najbolje znašli. Nekaj so k temu prispevale tudi sumljive sodniške odločitve, ampak tudi to se dogaja v športu. Pokazali smo dva različna obraza, tekma je primerna za dobro analizo in iz nje moramo potegniti vse tisto, kar je dobro. Ponoviti moramo prvih 40 minut in se izogniti temu, kar se nam je zgodilo v zadnjih 20. minutah,” je bil v svoji izjavi nekoliko analitičen David Sefič.

Protesti kapetana Razingarja niso zalegli
Protesti kapetana Razingarja niso zalegli

In še nekaj o omenjenih spornih odločitvah sodnika. Izvzeti je potrebno sumljivo priznan zadetek ob začetku tretje tretjine in razveljavljen regularen zadetek Marjana Manfrede na sredini te iste tretjine. Ne glede na vse, je sporno predvsem to, da je sodnik v prvem primeru že jasno in odločno pokazal, da zadetka ni, v drugem primeru pa je zadetek na enak način priznal in je na semaforju tudi že gorela štirica pod imenom Jesenice. Obe sprejeti odločitvi pa je sodnik, po protestu domačih igralcev, spremenil. Jeseniško negodovanje ni nič pomagalo, obveljalo je drugo sodniško mnenje. Je treba tu iskati razlog za poraz? Če se vrnemo na začetek napisanega, je odgovor ne. Ob izkoriščenih priložnostih, tudi take napake ne bi mogle vplivat na rezultat. Za konec pa še nekaj malega fotoutrinkov srečanja.

[ot-gallery url=”06-10-2013-zell-am-see-team-jesenice”]