Novi vratar v jeseniških vrstah je postal mladi, 20 letni Urban Avsenik. Gre za vratarja, ki je svojo hokejsko pot pričel v vrstah Bleda, kmalu pa so njegov talent opazili tudi pri mladi ekipi Beljaka, kamor se je v sezoni 2014/2015 tudi preselil. V zadnji sezoni je branil vrata Celja, v ligi IHL je v rednem delu odigral 21 tekem (91,1% ubranjenih strelov), v končnici pa je svojo statistiko še izboljšal, saj je na 6 tekmah ustavil kar 94,2% strelov.

Urban je ob podpisu pogodbe povedal: “Zelo sem vesel, da sem se pridružil ekipi Jesenic. Ker bom ponovno v profesionalnem hokeju, je to zame velik korak naprej v hokejski karieri. Cilje sem si pred letošnjo sezono postavil dokaj visoko, s takšnim trenerjem kot je Gaber pa imam odlično priložnost, da postanem še boljši vratar.”

Najnovejši član Jesenic se je v pogovoru dotaknil tudi vzdušja in jeseniških navijačev: “Na Jesenicah sem zaradi navijačev in odličnega vzdušja vedno rad igral. Komaj čakam, da stopim na led in se predstavim najboljšim navijačem v Sloveniji.”

Urban se bo ekipi pridružil 1. avgusta, ko se bodo pričele priprave na novo sezono.