Kljub krajšemu premoru v Alpski hokejski ligi Železarji niso počivali. Prejšnji teden so odigrali obe polfinalni tekmi državnega prvenstva proti ekipi Slavija Jr. Prvo tekmo, ki je bila odigrana na Jesenicah so dobili z rezultatom 7:4, povratno nekaj dni kasneje pa z 1:4. V finalu državnega prvenstva se bodo naši hokejisti tako pomerili s starimi znanci iz Ljubljane, ki so v dveh tekmah odpravili kranjski Triglav. Finale bo odigran aprila, na koliko zmag bosta ekipi odigrali, pa bo odvisno predvsem od rezultatov Jesenic in Olimpije v Alpski hokejski ligi.

Jeseniški hokejisti pa so ponovno pred novim težkim testom. Jutri se bodo pomerili z neposrednim tekmecem za uvrstitev v končnico, avstrijskim Feldkirchom. Da gre za izjemno pomembno, morda celo najbolj pomembno tekmo sezone, priča dejstvo, da se bodo Železarji na pot proti Feldkirchu odpravili že danes. Tekma bo še toliko težja zaradi dejstva, da je v zadnjih dneh kar nekaj naših hokejistov zbolelo, a bodo kljub temu stisnili zobe in pomagali po svojih najboljših močeh. Trener Šivic bo imel na razpolago tudi Djumića in Ankersta, ki se vračata po poškodbi. Avstrijsko ekipo vodi izkušeni kanadski trener Patrice Lefebvre, ki je v svojih igralskih časih odigral tudi nekaj sezon v italijanski ligi in ima tudi italijanski potni list. Kot pomočnik trenerja je bedel na ekipami HC Sierre in EHC Olten v drugi švicarski ligi, v Alpski ligi pa je kot glavni trener vodil ekipo HC Gherdeina. Podobno kot naša ekipa, so tudi avstrijska moštva premor izkoristila za igranje v končnici državnega prvenstva. Feldkirch je v polfinalu izgubil proti mladim Bikom iz Salzburga, trenerški štab pa se je odločil, da bo tekmo izpustilo kar nekaj njihovih ključnih igralcev. Jeseniška obramba bo morala biti pazljiva predvsem na njihovega najboljšega napadalca Dylana Stanleya. Hokejist, ki že vrsto let igra za ekipo Feldkircha je tudi v letošnji sezoni eden najboljših igralcev, na svojem kontu pa ima že 66 točk. Izkušnje ekipi dajejo tudi Kevin Puschnik, Steven Birnstill, Fabian Scholz in Martin Mairitsch. Za obe ekipi je jutrišnja tekma izjemno pomembna, saj zmaga prinaša skorajda zanesljivo uvrstitev v končnico. Tekma se prične ob 20. uri, spremljali pa jo boste lahko tudi preko Youtube kanala na spodnjem linku:

https://www.youtube.com/channel/UC7W8FGInp3ogcU3lxpDKREQ?fbclid=IwAR3nXgwyRyzoVUeXPWLfh0rt04OMG6YdiTicHugJ6tWB9SDuAAW-5ComMDw&app=desktop

Vsi za šampione rdeče!