Po tem, ko je jeseniška uprava potrdila nastop Železarjev v Alpski hokejski ligi, je bilo potrebno takoj zavihati rokave in pričeti sestavljati ekipo za novo sezono. Tako je že znano ime prve okrepitve v Podmežakli. V rdeči jeseniški dres prihaja 19 letni napadalec, doma iz Celja, ki je z upravo HDD Jesenice podpisal enoletno pogodbo. Žan Jezovšek je novi Železar.

Pretekla sezona je bila za Žana Jezovška zelo zanimiva, naporna, polna preizkusov in novih priložnosti. Za Žanom je dobra sezona z ekipo Celja, nastop na svetovnem prvenstvu z mlado reprezentanco in udeležba na svetovnem prvenstvu tudi s člansko reprezentanco. Vse to je mlademu napadalcu prineslo kar nekaj novih dragocenih preizkušenj. Ampak Žan je vesel, da se mu ponujajo nove in nove priložnosti: »Za mano je zelo naporna sezona. Odigral sem veliko tekem. S klubom ECE Celje smo odigrali dobro v INL, dosegli smo nekaj odmevnih zmag in izpolnili veliko ciljev. Bili smo zelo enakovredni nasprotnik tako na domačem ledu, kot tudi v gosteh. Če sem lahko zadovoljen z nastopi v Celju, sem razočaran z nastopom v reprezentanci U20. V Franciji smo igrali slabo, brez pravega žara in borbenosti. Imeli smo srečo, da se prvenstva ni udeležila reprezentanca Japonske, tako da smo ostali v diviziji I-B. Najlepše pa je prišlo na koncu sezone, ko me je v člansko reprezentanco povabil selektor Nik Zupančič. Čeprav na samem prvenstvu nisem nastopil, pa sem zelo vesel, da sem bil del reprezentance, ki se je uspela uvrstiti nazaj v Elito svetovnega hokeja, poleg tega pa sem s priprav in prijateljskih tekem odnesel precej novih izkušenj.«

Žan Jezovšek ob podpisu pogodbe
Žan Jezovšek ob podpisu pogodbe


Po koncu sezone je Žan Jezovšek pogledoval v različne smeri, ena od smeri so bile tudi Jesenice. Že pred preteklo sezono je bil blizu prestopu, na koncu pa do njega ni prišlo. To pot sta si s predsednikom HDD Jesenice Anžetom Pogačarjem segla v roke in sklenila dogovor. »Ja, res je, že lani smo se resno pogovarjali o prestopu. Ostali smo v kontaktih, nadaljevali smo s pogovori in se na koncu dogovorili za skupno pot. Zelo sem zadovoljen s podpisom pogodbe, saj Jesenice veliko pomenijo v slovenskem hokeju. Zato tudi vem, da povprečen nastop za Jesenice nikdar ni dovolj dober. Pričakujem, da bomo imeli zelo kvalitetno ekipo, ki se bo lahko kosala z vsemi nasprotniki. AHL je liga, ki bo močnejša od INL, ekipe v njej bodo kvalitetnejše. Moja želja je najprej usmerjena v doseganje ekipnih ciljev, ki jih bo določila uprava. Na domači sceni si želim, da bi osvojili vse, kar se bo osvojiti dalo, v ligi AHL pa samo uvrstitev v končnico ne bo smela biti dovolj. Seveda si sam želim naslova tudi v AHL, ampak zaenkrat je o tem še prezgodaj govoriti, ko ne poznamo dovolj dobro moči nasprotnikov. Seveda si želim tudi, da zadovoljim želje vodstva kluba in želje navijačev Jesenic,« je ob prestopu v Podmežaklo povedal Žan Jezovšek.

Predsednik Anže Pogačar je zadovoljen, da je v ekipo pripeljal Žana Jezovška
Predsednik Anže Pogačar je zadovoljen, da je v ekipo pripeljal Žana Jezovška

Do začetka sezone je še precej časa, veliko manj pa je tega do začetka priprav članov HDD SIJ Acroni Jesenice. »Na novo sezono se že pripravljam, trenutno treniram sam, večji del treningov pa opravim v telovadnici. Moji novi ekipi se bom pridružil 1. avgusta, takrat pa želim biti res dobro pripravljen« je še zaupal Žan.

Nekaj osebnih podatkov:
Ime in priimek: Žan Jezovšek
Vzdevek: Žanko
Rojen: 22.04.1997 v Celju
Višina: 184 cm
Teža: 97,5 kg
Šolanje: Šolski center Celje
Športni idoli: Patrick Kane in Artemi Panarin
V prostem času: se ukvarja s športom – rokomet, košarka, tenis, nogomet

Anže Pogačar, predsednik HDD Jesenice je zadovoljen s podpisom pogodbe z mladim slovenskim reprezentantom. »V vodstvu HDD SIJ Acroni Jesenice si ves čas želimo ekipo graditi na mladih, talentiranih in perspektivnih slovenskih igralcih. Z Žanom Jezovškom smo v ekipo pripeljali igralca, za katerega smo prepričani, da je po znanju in po odločnosti poseči še višje, ravno pravi za našo ekipo. Zato smo zelo veseli in ponosni, da je Žan Jezovšek postal član naše ekipe,« je poudaril predsednik Anže Pogačar.

Žan Jezovšek je že član HDD SIJ Acroni Jesenice
Žan Jezovšek je že član HDD SIJ Acroni Jesenice