V soboto, 19. januarja se bodo Železarji zopet, že četrtič v letošnji sezoni pomerili z mlado ekipo Salzburga. Ekipa, ki jo v letošnji sezoni vodi finski strokovnjak Teemu Levijoki, je tudi v letošnji sezoni trn v peti marsikateremu moštvu Alpske lige. Salzburško ekipo sestavlja kar nekaj izjemno talentiranih mladeničev, izstopajo predvsem Oliver Nordberg, Casper Evertsson in Filip Varejcka. Na včerajšnji tekmi so bili Salzburžani zopet premočan nasprotnik za naše fante, ki so nastopili brez nekaterih ključnih igralcev. V oči bode predvsem majhno število strelov jeseniških fantov, ki so na vrata nasprotnika ustrelili samo 13 – krat! Kako je včerajšnjo tekmo videl trener Marcel Rodman? “Kljub temu, da smo igrali zelo oslabljeni, sem s prvimi 40. minutami igre zadovoljen. Z igro v zadnji tretjini pa sem razočaran. Razočarani so tudi fantje, saj so vložili ogromno truda, ko so poskušali rezultat spreobrniti. Pozna se, da predvsem z glavami nismo bili pri stvari, potrebno bo delati tudi na mentalni pripravi na tekmo. Ko spremljam te fante vsak dan na treningu, vidim, da se zelo trudijo, so poslušni, imajo željo, na koncu pa nekaj malega zmanjka. Do sobote nas čaka še kar nekaj dela, naša prednost pa bodo tudi naši navijači.”

Tekmo bo odprl eden izmed mlajših hokejistov iz selekcije U-8, ki bo vrgel prvi plošček in pozdravil vse navijače.

Z veseljem tudi sporočamo, da smo z društvom Žarek, ki skrbi za mlade v stiski, sklenili partnerstvo. V ta namen bomo na vsaki domači tekmi zbirali prostovoljna sredstva. Ob vsaki donaciji boste prejeli hokejski plošček, ki bo označen s številko. Med tretjino, ko bo animator izvedel nagradno igro, boste te ploščke vrgli na led, najbližji sredini pa bo osvojil privlačno nagrado, ki jo podarja HDD Sij Acroni Jesenice. Prevzem nagrade bo potekal po končani tekmi pred garderobo. Zbrana sredstva bomo ob koncu sezone predali omenjenemu društvu.

Hokej je šport, v vsakem športu doživimo vzpone in padce, zmage in poraze. V časih, ko je najtežje, se pokaže prava podpora fantom, ki se vsakodnevno borijo za rdeči dres. V soboto jim z obiskom tekme lahko pokažete, da za njimi stojijo tudi navijači, ki jih bodo vzpodbujali v dobrem in slabem. Tekma se prične ob 18. uri, obisk tekme pa lahko izkoristite tudi za dobrodelnost.