EK Zeller Eisbären – HDD Sij Acroni Jesenice 2:12
Eisarena Zell am See

Sodniki: Benvegnu, Rinker, Ruetz, Wiest

Streli na gol: EK 21, Jesenice 41
Kazenske minute: EK 19, Jesenice 15

Strelci: 
0:1 Glavič (Jyrkkiö, Brus, 7′, PP1)
1:1 Herzog (Oraze, Vala, 11′, PP1)
1:2 Glavič (Sodja J., Urukalo, 12′)
1:3 Paradis (Bašič, Čimžar, 16′, PP1,)
1:4 Sodja U. (Sodja J., Urukalo, 17′)
1:5 Rajsar (Sodja J., Brun Rauh, 23′)
1:6 Paradis (Glavič, Tavželj, 26′)
1:7 Paradis (Čimžar, Pem, 31′, PP2)
2:7 Oakley (Vala, Oraže, 34′)
2:8 Pem (Tomaževič, Kalan, 38′)
2:9 Paradis (Pem, 41′)
2:10 Seršen (Rajsar, Jyrkkiő, 43′)
2:11 Glavič (Sodja U., Kalan, 47′, PP1)   
2:12 Paradis (Bašič, Tavželj, 55′)     

 

Po seriji porazov, so se danes Železarji odpravili na nekaj urno vožnjo proti Zell am Seeju. Jeseniška ekipa še vedno čaka na dovoljenje za igro Erica Panceta, tako, da danes še ni zaigral. Železarji so tekmo pričeli zelo napadalno, videti je bilo precej več svežine kot na prejšnjih nekaj tekmah. To pa se je poznalo tudi na sami igri, saj so jeseniški hokejisti v prvi tretjini povsem nadrsali domačo ekipo. Prvi zadetek pa so dosegli v 7. minuti, ko so imeli na ledu igralca več. Strelec pa je bil Glavič.

Nekaj lepih priložnosti je kasneje imela tudi domača ekipa, a je obramba naših hokejistov delovala precej bolje. Kljub temu pa so v 11. minuti domači vendarle dosegli izenačujoči zadetek. To pa Železarjev ni uspavalo, lahko rečemo, da jih je celo razjezilo, saj so v nadaljevanju zadevali kot po tekočem traku. V prvi tretjini smo tako videli še prvi zadetek Paradisa v jeseniškem dresu in pa še en zadetek Glaviča ter Urbana Sodje. 

Tako kot so Jeseničani končali prvo, so pričeli tudi drugo tretjino. Silovito, z veliko drsanja in veliko streli na gol. To se jim je obrestovalo že v uvodnih minutah tretjine, ko je Rajsar prispeval peti zadetek za svojo ekipo. Le 3 minute kasneje pa je visoko vodstvo še povišal Paradis in dal vedeti, da je pred njim prava strelska noč.

Svoj prvi “hattrick” je dosegel v 31. minuti, ko je zadel za 1:7 in poskrbel za neulovljivo vodstvo. Rezultat je kasneje znižal Oakley, a je bil Pem le nekaj minut kasneje natančen za novo vodstvo šestih zadetkov. V zadnji tretjini se je Železarjem še bolj odprlo. Z zadetki Paradisa (2x), Seršena in Glaviča pa so jeseniški hokejisti dosegli najvišjo zmago v letošnji sezoni Alpske hokejske lige. V zadnjem času velikokrat kritizirani igralci Jesenic so danes dokazali, da še niso pozabili igrati hokeja. Upajmo pa, da se nam s to zmago obetajo rezultatsko boljši časi. Junaki današnje visoke zmage pa so prav vsi, ki so danes v rdečih dresih stopili na led.