HDD Sij Acroni Jesenice – EC KAC II 6:0
Dvorana Podmežakla, gledalcev 872

Sodniki: Bajt, Arlič, Fajdiga, Miklič

Kazenske minute: Jesenice 6, KAC 10
Streli na gol: Jesenice 37, KAC 30

Strelci:
1:0 Svetina (Sodja U., Tomaževič, 24′)
2:0 Bašič (Čimžar, 29′)
3:0 Sodja U. (Čimžar, 32′)
4:0 Paradis (Rodman, 37′)
5:0 Glavič (Avsenek, Seršen, 43′)
6:0 Stojan (Pance, Urukalo, 57′, PP1)

 

Zadnja domača tekma v letošnjem koledarskem letu, nasprotnik pa trenutno zadnjeuvrščena ekipa EC KAC II, ki je v zadnjih nekaj tekmah nanizala za njih dokaj ugodne rezultate. Pred kratkim so se okrepili tudi z izkušenim Natom DiCasmirrom. Navijači Jesenic se ga spominjate iz prve sezone Alpske hokejske lige, ko je dokaj uspešno igral v rdečem dresu. Pri Železarjih je v vratih začel Žiga Kogovšek, pri gostih pa Jakob Holzer. Priložnost je danes dobil tudi Alen Hadžič, ki je zaigral v drugem branilskem paru z Žigo Urukalom. Obe ekipi sta tekmo pričeli napadalno, prvo lepo priložnost pa so v 4. minuti imeli gostje, a je strel Pirmanna Kogovšek ubranil. Le minuto kasneje pa se je priložnost za vodstvo ponudila tudi Železarjem. Erik Svetina je zadrsal proti vratarju, a je njegov strel zadel Holzerja. Mladi Žiga Kogovšek se je izkazal tudi v 7. minuti, ko je ustavil kar dva zaporedna strela gostujoče ekipe. V 13. minuti je Blaž Tomaževič ušel nasprotni obrambi, streljal in zadel vratnico. Še posebej nevarne minute za Železarje so bile od 16. do 18. minute, ko so imeli na ledu igralca manj. Gostje so dobili zalet in s kar nekaj zaporednimi nevarnimi streli poskušali zadeti, a se obramba s Kogovškom na čelu ni dala. Prva tretjina se je končala izenačeno, tako na ledu kot po rezultatu.

Druga tretjina se je pričela s priložnostima na obeh straneh. Strela Moserja in Bašiča pa nista bila dovolj natančna. Led so Železarji vendarle prebili z zadetkom v 24. minuti, strelec pa je bil Erik Svetina. Kmalu zatem so se domači hokejisti znašli v novi lepi priložnosti. Obrambi sta pobegnila Tomaževič in Stojan, a je bil strel slednjega nenatančen. V 29. minuti tekme je lepo podajo Čimžarja izkoristil Bašič in povišal vodstvo svoje ekipe na 2:0. Po uvodnih dveh zadetkih se je jeseniškim hokejistom odprlo in kaj kmalu smo videli še tretji zadetek. Natančen je bil Urban Sodja. Potem, ko so Železarji prevzeli vajeti v svoje roke, je gostujoči trener Furey vzel minuto odmora in svojim igralcem namenil nekaj počitka, predvsem pa nekaj časa, da se zberejo. Ravno, ko se je v 37. minuti kaznovani Pirmann vrnil na led, je z lepo samostojno akcijo na 4:0 povišal še Paradis in postavil izzid druge tretjine. V 43. minuti je domača ekipa vodstvo še povišala, plošček je z nekaj sreče v gol potisnil Glavič. Po izključitvi Topatigha so Železarji še bolj pritisnili. Streli Pema, Panceta in Rodmana pa niso našli poti v mrežo. Tudi v zadnji tretjini se je kar nekajkrat pokazala premoč domačih hokejistov. V 53. minuti se je s fantastično obrambo izkazal tudi Žiga Kogovšek in vse je kazalo, da bo danes mrežo ohranil nedotaknjeno. Tekma se je približevala koncu, Železarji pa se niso zadovoljili s samo petimi zadetki v mreži nasprotnika. V 57. minuti so v igri z igralcem več dosegli še šestega, tokrat je bil strelec branilec Stojan. 

S to visoko zmago so Jeseničani zaključili s tekmami v domači dvorani Podmežakla v letu 2018, v nedeljo pa jih čaka še gostovanje pri ekipi EK Zeller Eisbären. Zmaga bi bila odlična iztočnica za leto 2019.