Alpska hokejska liga, dvorana Podmežakla
Gledalcev 900

HDD SIJ Acroni Jesenice – HC Pustertal Wölfe 1:4

Kazenske minute: Jesenice 10, Pustertal 12
Streli na gol: Jesenice 32, Pustertal 24

0:1 Leitner (Berger, De lorenzo meo A., 8′)
1:1 U. Sodja (Svetina, Sodja J., PP1, 17′)
1:2 Hofer (Andergassen, Oberrauch, PP1, 57′)
1:3 Andergassen (Travesa, Hofer, EN, 59′)
1:4 Gander (Eliscasis, Furlong, EN 60′)

Četrtkova tekma proti lanskoletnim finalistom lige je zaznamovala pričetek takoimenovanega Rožnatega oktobra. Železarji so se navijačem predstavili v rožnatih dresih, s to gesto pa so se priključili akciji osveščanja ljudi o bolezni raka na dojkah. Pričetek tekme je pripadel gostom, ki so že v prvih nekaj minutah dodobra ogreli vratarja Kogovška. Streli Ganderja, Lewisa in Oberraucha so bili premalo natančni, da bi presenetili mladega vratarja Jeseničanov. V 8. minuti je Leitner izkoristil nekoliko slabšo reakcijo domače obrambe, z nizkim strelom pa je uspel premagati Kogovška. Po prejetem zadetku so Železarji zaigrali bolj agresivno. Vratar Furlong je bil po strelih Šturma, Hebarja in Svetine na mestu. Vztrajnost jeseniških hokejistov se je izplačala že v 17. minuti. Na kazensko klop je sedel Berger, Železarji pa so imeli na ledu igralca več. Plošček se je znašel na palici Urbana Sodje, kateremu je prvi strel Furlong ubranil, pri drugem pa je bil nemočen.

V drugi tretjini sta obe ekipi nivo hokeja še nekoliko dvignili. Oba vratarja pa sta odlično opravila svoje delo. Zelo zanesljivo je delovala predvsem Kogovšek. Najlepšo priložnost za Železarje je imel Erik Svetina, a je njegov strel končal v lovilki Furlonga. Domači hokejisti so s pomočjo svojih navijačev držali korak z gosti vse do 57. minute. Takrat je bil zaradi prekrška izključen Rajsar, izkušeni gostje pa so to izkoristili na najboljši možni način. Svojo ekipo je v vodstvo popeljal kapetan Hofer. Trenerju Šivic ni preostalo drugega kot, da iz vrat potegne vratarja in ga nadomesti z napadalcem. Kljub borbi pa Železarjem ni uspelo izenačiti. Andergasse in Gander sta izkoristila prazna vrata in z zadetki postavila končni rezultat.

Naslednjo priložnost za zmago bodo Jeseničani iskali v soboto, ko bodo v dvorani Podmežakla gostili ekipo Vienna Capitals Silver. Vabljeni!