HC Pustertal Wölfe – HDD Sij Acroni Jesenice 3:2
(po podaljšku)
Rienzstadion Bruneck, gledalcev 1.740

Sodniki: Ruetz, Rinker, Mori, Basso

Kazenske minute: Pustertal 4, Jesenice 6
Streli na gol: Pustertal 42, Jesenice 18

Strelci:
0:1 Paradis (Rodman, Pem, PP1, 5′)
0:2 Gagnon (Rodman, Tomaževič, 21′)
1:2 A. De lorenzo meo (L. De lorenzo meo, Berger, 25′)
2:2 Gander (Hofer, Virtala, 58′)
3:2 T. Virtala (M. Virtala, Althuber, 63′)

Potem, ko so Železarji v četrtfinalu dokaj suvereno odpravili branilce naslova, ekipo Asiaga, so jim v polfinalu nasproti stali hokejisti Pustertala. Mnogi so ta polfinalni dvoboj označili za finale pred finalom, saj sta se pomerili najbolj napadalna in najboljša obrambna ekipa rednega dela Alpske hokejske lige. Trener Rodman še vedno pogreša dva ključna člana ekipe, Tadeja Čimžarja in Luko Kalana, medtem ko je Nejc Stojan zaradi zloma roke z nastopi v letošnji sezoni že končal. Železarje je na prvi polfinalni tekmi spremljalo tudi nekaj deset zvestih privržencev, ki so se na 300 km dolgo gostovanje odpravili podpret svoje ljubljence. Jeseniški hokejisti so tekmo pričeli odlično. V 5. minuti je na kazensko klop zaradi oviranja sedel De lorenzo meo, vratarja Furlonga pa je premagal odlični Philippe Paradis. V nadaljevanju so imeli domači hokejisti večjo terensko premoč, na vrata Climieja pa so sprožili kar 17 strelov. Odlični jeseniški vratar je s svojimi obrambami v obup spravljal napadalce Pustertala, predvsem po njegovi zaslugi pa so Železarji na odmor odšli z minimalno prednostjo.

Nov šok pa je za domačo ekipo prišel že 29 sekund po pričetku druge tretjine. Lepo podajo Rodmana je v zadetek z natančnim strelom z modre črte spremenil branilec Gagnon in poskrbel za nepopisno veselje jeseniških navijačev na tribunah. Domačo ekipo je v 25. minuti z zadetkom v igro vrnil De lorenzo meo. V drugi tretjini smo bili priča nekoliko bolj izenačeni igri, a so si domači hokejisti vseeno uspeli priigrati nekoliko resnejše in nevarnejše priložnosti. V zadnji tretjini so igralci Pustertala pritisnili in na vse načine poskušali rezultat izenačiti. Izredno malo izključitev na obeh straneh priča o disciplinirani igri obeh ekip. Železarji so nalete domačinov uspešno branili vse do 58. minute, ko je Gander vendarle premagal jeseniškega vratarja in svoji ekipi priboril podaljšek. Tekmo je v 3. minuti podaljška z zadetkom odločil T. Virtala in svoji ekipi zagotovil prvo zmago v polfinalni seriji.

V sredo, 3.4. ob 19. uri se bosta ekipi zopet pomerili, tokrat pred polno dvorano Podmežakla. Ekipo Pustertala čaka peklensko vzdušje in nekaj tisoč navijačev, ki bodo našim hokejistom v veliko pomoč.

IZJAVA MARCELA RODMANA PO TEKMI:

“Tekmo so bolje začeli domačini, vendar smo takoj izkoristili naš “powerplay”. Potem smo nadaljevali malo preveč pasivno, odličen je bil ponovno Matt Climie. V drugi tretjini smo počasi začeli igrati našo igro, čeprav smo prepoceni dobili zadetek. Zadnjo tretjino smo v celoti nadzirali, zmanjkal nam je en blokiran strel. Sicer smo bili v tem elementu celo tekmo odlični. V podaljšku smo začeli odločno, a smo potem dobili še en prepoceni zadetek. Izboljšati bo potrebno predvsem odzivni čas v naši tretjini in igrati hitreje ter odločneje. Serija se je šele začela, v sredo pa sem prepričan v naš dober odgovor.”