HC Pustertal – HDD Sij Acroni Jesenice 6:2
Rienzstadion Bruneck, gledalcev 1.040

Sodniki: Lega, Wiest, Lazzeri, Basso

Streli na gol: Pustertal 
Kazenske minute:

Strelci:
1:0 Oberrauch (Virtala, Helfer, 7′)
2:0 Andergassen (Traversa, Hofer, 15′)
3:0 Gander (Berger, Helfer, 33′)
4:0 Brunner (Elliscasis, Piroso, 37′)
5:0 Oberrauch (Virtala, De lorenzo meo, 51′)
5:1 Bašič (Paradis, Čimžar, 54′)
5:2 Glavič (Urukalo, 56′)
6:2 Oberrauch (Hofer, Elliscasis, 58′)

 

Železarji so se danes odpravili na težko gostovanje, saj so odpotovali k trenutno prvouvrščeni ekipi HC Pustertal. Volkovi so bili pred tekmo še edina neporažena ekipa v tekmovanju, glavni trener Petri Mattila pa razpolaga z ekipo izkušenih igralcev. Trener Glavič je v postavi naredil nekaj sprememb, v prvi napad se je preselil Philippe Paradis, v drugega pa Luka Kalan. Kot že na nekaj zadnjih tekmah, so se Železarji že zelo kmalu po pričetku znašli v zaostanku. Domače je v vodstvo v 7. minuti tekme popeljal Oberrauch, vodstvo svoje ekipe pa je v 15. minuti po podaji Traverse z zadetkom v mreži Saundersa podvojil še Andergassen. Obe ekipi sta v prvih 20. minutah prikazali izredno disciplinirano igro, saj smo videli le eno izključitev.

Drugo tretjino sta obe ekipi pričeli z izključitvami. Na strani Jesenic je bil izključen Paradis, na strani Pustertala pa Elliscasis. V 31. minuti tekme sta bila zaradi grobosti izključena Glavič in Traversa, ob izteku kazni pa so domači zopet zadeli. Tokrat je bil strelec Gander. Nezbranost v obrambi pa je v 37. minuti z zadetkom izkoristil še Brunner in prednost štirih zadetkov se je zdela neulovljiva. Napaka Železarjev v zadnjih sekundah druge tretjine, ko so imeli na ledu preveč igralcev, je domačim hokejistom omogočila novo prednost igre z igralcem več tudi na začetku zadnje tretjine. Tudi zadnja tretjina je pripadla domačim hokejistom. Železarji enostavno niso bili enakovreden nasprotnik, rezultatska kriza pa se je še povečala s petim zadetkom v mreži Saundersa. Kljub visokemu zaostanku se Železarji niso predali in so hitro dosegli dva zadetka. Prvega je prispeval Bašič, drugega pa Glavič. Svojo prvo točko v dresu Jesenic je dosegel tudi Paradis, ki je pri zadetku Bašiča prispeval podajo. Zadnji žebelj v krsto Železarjev je v 58. minuti s tretjim zadetkom na tekmi zabil Oberrauch in postavil končni rezultat. 

Jeseniški hokejisti se domov vračajo brez točk, novo priložnost za zmago pa bodo iskali v četrtek, ko bodo v domači dvorani gostili hokejiste Gherdeine.