Medtem, ko Blaž Tomaževič in Aljoša Crnović pomagata slovenski reprezentanci do uvrstitve v naslednji krog kvalifikacij za OI, ostali člani ekipe trdno trenirajo pod budnim očesom trenerja Šivica in njegovega pomočnika Kralja. Kot vemo, se je jeseniška ekipa v zadnjem krogu rednega dela uspela uvrstiti v končnico. Prvo mesto je osvojila Olimpija, zato bo s seboj v razigravanje oziroma tako imenovani Master Round odnesla 4 točke, Ritten bo odnesel 3 točke, Pustertal 2, Cortina 1, Asiago in Jesenice pa nobene. Tekme v Master Roundu so izjemnega pomena. Vse ekipe, ki so redni del končale na mestih od 1 do 6, se bodo pomerile med seboj. Pred jeseniško ekipo je torej še 10 tekem, ki bodo za navijače zagotovo prava paša za oči, saj gre za ekipe, ki so skozi celotno sezono prikazale najboljši hokej. Ekipe, ki bodo po koncu razigravanja na prvih treh mestih, bodo imele pravico izbire svojega nasprotnika v četrtfinalu.

Železarji bodo razigravanje pričeli v četrtek 13.2. v prestolnici pri svojem rivalu, ljubljanski Olimpiji. Največji slovenski hokejski derbi bo v Tivoli zagotovo privabil ogromno jeseniških navijačev, ki bodo našim hokejistom pomagali do 11. zaporedne zmage v Alpski ligi. Kot je pred dnevi v intervjuju za našo spletno stran povedal Blaž Tomaževič, bo ta derbi zagotovo drugačen od zadnjega, saj se je v mladi jeseniški ekipi spremenilo ogromno stvari. Jeseničani so našli zmagovalni recept, igrajo enostaven in hiter hokej, izboljšali so igro v obrambi, v odlični formi pa je tudi vratar Bonvalot. Povratna tekma bo v dvorani Podmežakla v ponedeljek 2.3. ob 20. uri.

Prva domača tekma bo že 2 dni kasneje, v soboto 15.2. ob 18. uri. Na vroči led Podmežakle prihaja italijanska ekipa HC Pustertal Wölfe. Železarji so z Volkovi v rednem delu odigrali dve tekmi, obe pa sta se končale v korist izkušene italijanske ekipe, ki se je pred mesecem dni še dodatno okrepila v napadu. Iz Asiaga je prišel ameriški napadalec Brandon McNally, ki je pred tem mreže tresel tudi v dresu Vipitena. Obe ekipi se bosta ponovno pomerili v povsem zadnjem krogu razigravanja in sicer v sredo 4.3. ob 20. uri.

Tekme v razigravanju si bodo sledile na 2 ali 3 dni, zato bo regeneracija izjemnega pomena. V torek 18.2. bodo Jeseničani ponovno gostovali. Tokrat bodo odšli v Asiago. Z igranjem v Odegar areni imajo naši hokejisti dobre izkušnje. V lanskoletnem četrtfinalu, ko so izločili ravno hokejiste Asiaga, so na obeh tekmah uspeli zmagati. Zmago pa so domov prinesli tudi v letošnji sezoni in sicer v 31. krogu, ko so zmagali po kazenskih strelih. Eden najzaslužnejših za veliko zmago je bil takrat jeseniški čuvaj mreže Bonvalot, ki je ubranil 33 strelov domačih hokejistov. Sledil bo niz dveh domačih tekem proti ekipama Rittna in Cortine. Z ekipo Rittna imajo Železarji še kar nekaj neporavnanih računov, saj sta obe tekmi v rednem delu letošnje sezone pripadli Italijanom. Še najbližje zmagi so bili jeseniški hokejisti na prvi tekmi v Podmežakli, ko so po zaostanku uspeli izenačiti in tekmo pripeljati v podaljšek, tam pa so po zadetku Spinella led zapustili sklonjenih glav. Čeprav lahkih tekem v razigravanju ne bo, je Cortina morda na videz najlažji nasprotnik naše ekipe. Pred kratkim so se okrepili tudi z izkušenim italijanskim reprezentantom Markusom Ganderjem. Na zadnji tekmi teh dveh ekip, ki je bila odigrana 9. januarja, so Železarji prikazali eno najboljših predstav sezone. Po zaostanku z dvema zadetkoma, so se v zadnji tretjini zbrali in preko Svetine in Seršena uspeli izenačiti. V podaljšku je tekmo v korist svoje ekipe odločil branilec Stojan, ki je zadel le 11 sekund pred iztekom podaljška. 

Čeprav bo v naslednjih tednih v dvorani Podmežakla gostovalo kar 5 izjemno močnih ekip, pa imajo vse domače tekme nekaj skupnega. Pred polno dvorano svojih navijačev, bo premagljiva čisto vsaka ekipa. Na zadnji tekmi rednega dela ste navijači z množičnim obiskom dokazali, da je hokej na Jesenicah še vedno šport številka ena. Prihajajoče tekme pa so še toliko bolj pomembne, zato bo pomembna tudi podpora vseh navijačev. Naši hokejisti so vsem dokazali, da se z ekipnim duhom, trdnim delom in veliko podporo lahko doseže tudi nemogoče. Za vse uspehe boste zaslužni tudi vsi, ki obiščete tekme naših Železarjev, zato vas vse vabimo, da v čim večjem številu podprete naše hokejiste na poti do vrha!

RAZPORED MASTER ROUND:

Četrtek, 13.2. ob 19:15: HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice
Sobota, 15.2. ob 18:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – HC Pustertal Wölfe
Torek, 18.2. ob 20:30: Asiago Hockey – HDD SIJ Acroni Jesenice
Četrtek, 20.2. ob 19:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – Rittner Buam
Sobota, 22.2. ob 18:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – S.G. Cortina Hafro
Torek, 25.2. ob 20:30: S.G. Cortina Hafro – HDD SIJ Acroni Jesenice
Četrtek, 27.2. ob 20:00: Rittner Buam – HDD SIJ Acroni Jesenice
Sobota, 29.2. ob 18:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – Asiago Hockey
Ponedeljek, 2.3. ob 20:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija
Sreda, 4.3. ob 20:00: HC Pustertal Wölfe – HDD SIJ Acroni Jesenice