Potem, ko so Železarji na zadnji tekmi rednega dela pred skoraj 1.500 navijači visoko, s kar 7:0 premagali ekipo Bregenzerwalda in si tudi priigrali uvrstitev v končnico Alpske lige, je jasno, da ekipo v prihodnjih tednih čakajo tekme z najboljšimi ekipami Alpske lige. Vsaka tekma bo takorekoč derbi, naši hokejisti pa se bodo pomerili z ekipami Olimpije, Rittna, Pustertala, Asiaga in Cortine. Od četrtka 6.2., do nedelje 9.2. bo na Jesenicah potekal predkvalifikacijski turnir za uvrstitev na OI. Odlične predstave nekaterih naših Železarjev je opazil tudi selektor slovenske reprezentance, Matjaž Kopitar. Na omenjenem turnirju bodo tako dres slovenske reprezentance oblekli kar trije hokejisti Jesenic. Pomembne mednarodne izkušnje si bodo nabirali branilca Aljoša Crnović in Nejc Stojan ter napadalec Blaž Tomaževič.

Aljoša je bil tudi v letošnji sezoni standarden član ekipe, kljub svoji mladosti (aprila bo star 21 let) pa uživa ogromno zaupanja trenerja Šivica. Gre za igralca, pred katerim je zagotovo svetla prihodnost v dresu Jesenic. Tudi Nejc Stojan je branilec, brez katerega si obrambe Jesenic skorajda ne predstavljamo. Velik in močan hokejist je v treh sezonah pokazal kar nekaj odličnih predstav, zagotovo pa bo v prihodnosti še napredoval. Blaž Tomaževič je v letošnji sezoni dobesedno eksplodiral. Z 42. točkami v rednem delu je najboljši strelec ekipe, skupaj z Andrejem Hebarjem in Erikom Svetino pa je tvoril udarni napad Jesenic.

Preostali člani ekipe ne bodo počivali in se bodo tudi v času turnirja pripravljali na naslednje nasprotnike. Prvo tekmo bodo Železarji odigrali 13. februarja v Tivoliju proti največjim rivalom, hokejistom Olimpije. Navijači Jesenic boste dvorano Podmežakla ponovno lahko napolnili že 2 dni kasneje, v soboto 15.2. ko bo na vrsti tekma s tretje uvrščeno ekipo rednega dela HC Pustertal Wölfe. Sledi novo gostovanje v Asiagu, v četrtek 20.2. in soboto 22.2. pa bomo v domači dvorani lahko uživali v hokejski predstavi proti ekipi Rittna in Cortine. V ponedeljek, 2.3. bomo na domačem terenu pričakali hokejiste Olimpije, takoimenovani Master Round pa bomo zaključili z gostovanjem na Južnem Tirolskem proti Pustertalu.

Mlada ekipa Jesenic je v letošnji sezoni dosegla nekaj, kar jim je še sredi decembra pripisovalo malo ljudi. Malokdo je sploh še verjel v uvrstitev v končnico, trener Mitja Šivic pa je bil tisti, ki je v svoje delo in v svojo ekipo popolnoma zaupal. Njegovi varovanci so v letošnjem letu še neporaženi, v Alpski ligi so nanizali kar 10 zaporednih zmag in se uvrstili tudi v finale državnega prvenstva. Ponovno se je izkazalo, da sta gorenjska trma in veliko rdeče srce ključna za uspehe jeseniškega hokeja. Trud in dobre predstave pa so očitno prepoznali tudi navijači, kar so konec koncev tudi pokazali z obiskom na zadnji tekmi rednega dela. Verjamemo, da se bodo v podobnem ali še večjem številu odpravili tudi na prihajajoče tekme naših Železarjev. Polna dvorana Podmežakla je najboljša motivacija našim Železarjem, nasprotnikom pa se ob glasnem navijanju hitro zatresejo noge.

Vsi za šampione rdeče!

RAZPORED MASTER ROUND:

Četrtek, 13.2. ob 19:15: HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice
Sobota, 15.2. ob 18:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – HC Pustertal Wölfe
Torek, 18.2. ob 20:30: Asiago Hockey – HDD SIJ Acroni Jesenice
Četrtek, 20.2. ob 19:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – Rittner Buam
Sobota, 22.2. ob 18:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – S.G. Cortina Hafro
Torek, 25.2. ob 20:30: S.G. Cortina Hafro – HDD SIJ Acroni Jesenice
Četrtek, 27.2. ob 20:00: Rittner Buam – HDD SIJ Acroni Jesenice
Sobota, 29.2. ob 18:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – Asiago Hockey
Ponedeljek, 2.3. ob 20:00: HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija
Sreda, 4.3. ob 20:00: HC Pustertal Wölfe – HDD SIJ Acroni Jesenice