Alpska hokejska liga, dvorana Podmežakla

HDD SIJ Acroni Jesenice – EC Bregenzerwald 7:0

Kazenske minute: Jesenice 0, Bregenzerwald 6
Streli na gol: Jesenice 35, Bregenzerwald 17

1:0 Rajsar (Crnovič, Stojan, 7′)
2:0 Ankerst (Rajsar, Djumić, 16′)
3:0 Glavič (Svetina, Urukalo, PP1, 18′)
4:0 Brus (Glavič, Sodja U., 25′)
5:0 Djumić (Sodja J., Tomaževič, PP1, 44′)
6:0 Seršen (Širovnik, Šturm, 50′)
7:0 Djumić (Ankerst, Grahut, 51′)

Borba za mesto v končnici, zmagoviti niz in Teddy Bear toss so v dvorano Podmežakla privabili približno 1.500 hokeja lačnih navijačev, ki so že od prve minute dalje čakali prvi zadetek domače ekipe. Prvi plošček je vrgel predstojnik pediatričnega oddelka SB Jesenice, gospod Peter Najdenov. Železarji so imeli celoten potek tekme v svojih rokah. Prvič so gostujoča vrata ogrozili že v 2. minuti tekme, ko je vratarja Tschrepitscha ogrel Jaka Ankerst. Obramba gostov je bila prvič premagana v 7. minuti tekme, za plišasti dež v dvorani Podmežakla pa je poskrbel Patrik Rajsar. Na led je priletelo približno 700 plišastih igrač. Pritisk Železarjev se je nadaljeval, do konca prve tretjine pa sta zadela še Ankerst in Glavič. 

Misli navijačev v dvorani so med samo tekmo uhajale tudi k preostalim tekmam, ki so se igrale istočasno. Jeseniški hokejisti pa se s preostalimi rezultati niso pretirano obremenjevali in so nadaljevali s svojo napadalno igro. Miha Brus je v 25. minuti z “backhandom” zaključil akcijo, ki sta jo pričela U. Sodja in Glavič. Da jeseniški hokejisti igrajo zelo disciplinirano, priča dejstvo, da na zadnjih dveh tekmah niso storili prekrška za izključitev. Stekla jim je tudi igra z igralcem več. Na današnji tekmi so dosegli kar 2 zadetka, ko so imeli na ledu številčno premoč. V 44. minuti je z natančnim strelom gostujočega vratarja matiral Djumić, Nekaj sreče pri svojem zadetku je imel tudi Seršen, saj se je plošček od ograde odbil njemu na palico, Gašperju pa ni bilo težko zadeti. Visoko zmago je z novim zadetkom zaključil Djumić in slavje v dvorani Podmežakla se je lahko pričelo. Ker je Lustenau na zadnji tekmi premagal Fasso, so Železarji po rednem delu osvojili končno 6. mesto. Vsekakor dosežek, ki je presegel pričakovanja mnogih. 

Sledi krajši premor, jeseniški hokejisti pa bodo na delu ponovno v četrtek 13. februarja, ko bo na sporedu večni derbi. Prva tekma bo odigrana v Tivoliju.