HDD Jesenice in Aritours vas vabita na potovanje z ogledi hokejskih tekem HDD Jesenice!

19. do 21. oktober 2018

Prijave se zbirajo do 23. 9. 2018!

 1. dan: Jesenice – jezero Misurina – Cortina d’Ampezzo – prelaz Passo Pordoi – Ritten

V zgodnjih jutranjih urah odhod iz dogovorjenih krajev in vožnja skozi Karavanški predor v Avstrijo ter naprej v Italijo. Dan, ki je pred nami bo sicer poln lepih in dih jemajočih pogledov na čudovit dolomitski svet. Prvi postanek naredimo ob slikovitem ledeniškem jezeru MISURINA, ki leži pod vznožjem istoimenske gore. Čez prelaz TRECROCE nas pot vodi do znanega zimskega letovišča CORTINE D’AMPEZZO, kjer si vzamemo nekaj časa za sprehod po mestu in pravo italijansko kavico. V nadaljevanju nas čaka vožnja med strmimi gorami in dolinami vse do prelaza PASSO PORDOI, ki se dviga v osrčju Dolomitov in od koder se nam ob lepem vremenu nudi čudovit pogled na okoliške vrhove kot so: Marmolada, Civetta, Monte Pelmo, … Ob reki Isarco v dolini Val Gardena in nato mimo Bolzana prispemo v RITTEN, kjer si v sklopu mednarodnega turnirja ogledamo prvo tekmo HDD Jesenice. Po tekmi vožnja do hotela, večerja in nočitev*.

 2. dan: Bolzano – Merano – Ritten

Po zajtrku si ogledamo BOLZANO, pokrajinsko prestolnico in največje mesto na Južnem Tirolskem. Tukajšnje mešano prebivalstvo nemške in italijanske narodnosti je dalo mestu prav poseben pečat. Sledi sprehod po ulicah obdanimi z značilnim arkadami, ogledamo si poznogotsko stolnico ter se podamo še mimo južnotirolskega deželnega muzeja, zadnjega domovanja ledenega človeka Ötzija. Prek pet tisoč let stara mumija, ki so jo našli zamrznjeno v visokogorju Južne Tirolske, že od odkritja naprej velja za veliko svetovno senzacijo. Sledi vožnja v MERANO, že dolgo znano letoviško in zdraviliško mesto, obdano s čudovitimi griči na katerih se bohotijo prostrani vinogradi in sadovnjaki: zato ga imenujejo tudi biser južne Tirolske. Zaradi blagodejne klime je kraj že v preteklosti privabljal mnoge evropske vladarje, med njimi tudi cesarico Sissi, ženo cesarja Franca Jožefa. Sprehod po starem mestnem središču, ki ga krasijo lepe palače in parki. Po želji in ob doplačilu (cca. 10 EUR) ogled gradu Trauttmansdorff, ki ga obdaja čudoviti botanični vrt. Vožnja v Ritten in ogled tekme HDD Jesenice v sklopu mednarodnega turnirja v kraju Ritten v bližini Bolzana. Povratek v hotel, večerja in nočitev*.

 3. dan: Ritten – Brixen – Jesenice

Po zajtrku prosto do zadnje tekme HDD Jesenice. Po tekmi se odpravimo na pot domov. Daljši postanek naredimo v BRIXNU, ki je bil v preteklosti pomembno knezoškofijsko mesto, čigar svetna oblast je segala tudi na slovenska tla. Sprehodimo se mimo palač ter glavnega trga, kjer občudujemo glavne turistične znamenitosti tega lepega mesta, med katerimi izstopa imenitna baročna katedrala, ki jo med drugim krasi ogromna freska Pavla Trogerja, »čaščenje Jagnjeta« (200m2) in romanski križni hodnik s freskami iz 12. stol. Čaka nas le še pot proti domu, kamor se vrnemo v nočnih urah.

Ogledi se lahko spremenijo glede na razpored tekem HDD Jesenice. V kolikor večerje v hotelu ne bo možno imeti zaradi večernih ur tekem, se bo zmanjšala cena aranžmaja za znesek teh večerij.

CENA: 239 EUR (45 oseb)

Cena je izračunana julija 2018 in velja pri udeležbi najmanj 45 oseb.

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, 2 polpenziona v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v deželni muzej v Bolzanu, strokovno vodstvo, organizacija in izvedba potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV. Vstopnice za tekme HDD Jesenice niso vključene v ceno.

Možno doplačilo: enoposteljna soba 50 EUR, dodatno zdravstveno zavarovanje v tujini 6,55 EUR (za osebe starejše nad 75 let je 50% pribitek, kar znaša 9,83 EUR).

Način plačila: 50 EUR ob prijavi, ostalo možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina: 11 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

PRIJAVA:

Prijavnico lahko pridobite tukaj: Prijavnica

Izpolnjeno prijavnico pošljete na naslov Aritours d.o.o., Slomškov trg 7, 2000 Maribor ali na elektronski naslov info@aritours.si