HDD Sij Acroni Jesenice – EC Bregenzerwald 4:3

(po izvajanju kazenskih strelov)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 750

Sodniki: Durchner, Lendl, Legat, Libiseller

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Tavželj, Magovac, Kalan, Brus, Logar, Piispanen, Urukalo, Seršen, Sodja, Šturm, Planko, Stojan, Glavič, Kraigher, Pem, Bašič, Čimžar, Tomaževič

Strelci: 0:1 Hohenegg (Ban, Wolf, 7′, PP1), 0:2 Wolf (Ban, Kauppila, 8′, PP1), 2:1 Kalan (Piispanen, Brus, 20′), 2:2 Magovac (Tavželj, Pem, 25′, PP1), 3:2 Tomaževič (Logar, 29′), 3:3 Mörsky (Haidinger, Kauppila, 44′), 4:3 Jezovšek (PS, 65′)

Streli na gol: Sij Acroni Jesenice 43, EC Bregenzerwald 29

Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 10, EC Bregenzerwald 8

 

Po sobotni zmagi proti ekipi Cortine, so železarji v nedeljo v svoji dvorani gostili ekipo EC Bregenzerwald. V primeru zmage bi skočili na prvo mesto lestvice AHL, zato so bili odločeni, da kljub utrujenosti pustijo srce na ledu.

Tekmo je odprl mladi jeseniški hokejist Matic Nastran, kateremu je pripadla čast meta prvega ploščka. Po tekmi pa jih je Matic obiskal v garderobi in se jim še osebno zahvalil za vso podporo, Andrej Tavželj pa mu je kot pravi kapetan namenil še nekaj vzpodbudnih besed.

Srečanje so železarji pričeli nekoliko nervozno, igra jim nikakor ni stekla. V 7. minuti je na kazensko klop zaradi prekrška odšel Nik Pem. Zaradi naleta na ogrado je dobil kazen 2+2 minuti. Gostje so odlično izkoristili igro z igralcem več, saj so v razmaku nekaj sekund dosegli 2 zadetka. Hokejisti Jesenic so se kljub zaostanku trudili nasprotniku vsiliti svoj stil igre. Nekoliko bolj napadalna igra je obrodila sadove le nekaj sekund pred koncem prve tretjine, ko je po lepi akciji Piispanena in Brusa zadel Luka Kalan.

Drugo tretjino so železarji pričeli tako kot so končali prvo, agresivno in napadalno. V 25. minuti so imeli po izključitvi Eggerja igralca več na ledu. Andrej Tavželj je lepo podal do prostega Magovca, ki je z natančnim strelom iz strani premagal vratarja gostov. V 29. minuti pa je imela ekipa Bregenzerwalda odlično priložnost zadeti iz protinapada, a je bil vratar Saunders na mestu. Kar niso izkoristili gostje, so izkoristili železarji. Le minuto kasneje je v protinapad ušel Logar, podal do Tomaževiča, ta pa je lepo zadel za vodstvo s 3:2.

V zadnji tretjini so nekoliko bolj napadalno pričeli igrati tudi gostje. V 44. minuti so izkoristili napako v obrambi železarjev, Hörsky pa je lepo zadel za izenačenje. Kapetan Andrej Tavželj se je po tem izenačujočem zadetku razjezil in svojim soigralcem, ki so bili v trenutku zadetka na ledu dal vedeti, da so takšne napake nesprejemljive. Do konca rednega dela se rezultat ni spremenil, sledili so podaljški.

V podaljšku so si domači hokejisti priigrali ogromno lepih priložnosti, a je bil vratar Pietilä vsakič na mestu. Ker tudi po koncu 5 minutnega podaljška še vedno nismo dobili zmagovalca, so sledili kazenski streli. Trener Glavič je odgovorno nalogo zaupal Bašiču, Kalanu in Jezovšku. Vsi trije so zadeli in železarjem priigrali prvo mesto na lestvici.

Teden, ki je pred nami bodo jeseničani izkoristili tudi za dober namen. V sredo bodo namreč gostje Doma upokojencev na Jesenicah, kjer se bodo družili s tamkajšnimi oskrbovanci in z njimi preživeli aktivno popoldne.

V soboto, 14.10.2017 pa sledi že prvi letošnji derbi v Alpski hokejski ligi. Za vas bomo pripravili tudi pester pogram. Vabljeni v soboto v dvorano Podmežakla, da z navijanjem podprete naše borce!