HDD Sij Acroni Jesenice – EC Die Adler Kitzbűhel 4:1
Dvorana Podmežakla, gledalcev 457

Sodniki: Bajt, Reisinger, Lendl, Arlič
Kazenske minute: Jesenice 8, Kitzbühel 16
Streli na gol: Jesenice 49, Kitzbühel 24

Strelci:
1:0 Čimžar (Pem, Tavželj, 16′)
2:0 U. Sodja (Kalan, Glavič, 21′)
2:1 Havlik (Lidstrőm, 33′, PP1)
3:1 Čimžar (Svetina, Bašič, 52′, PP1)
4:1 Pem (Glavič, 59′, EN)

 

Na današnji tekmi sta se v postavo vrnila dva pomembna člena čete trenerja Glaviča, ki sta na zadnji tekmi manjkala. Erik Svetina in Clarke Saunders sta tekmo pričela na svojih standardnih mestih. Začetni pritisk Železarjev na vrata gostujočega vratarja Rimmerja je nekako nakazoval, da so jeseniški hokejisti tekmo vzeli zelo resno in napadalno. Prvo resno priložnost so imeli gostje v 7. minuti tekme, ko sta se pred vratarjem Saundersom znašla dva hokejista Kitzbűhela, a je bil kanadski čuvaj mreže na mestu. Na drugi strani pa se je v 12. minuti Bašič znašel v odlični priložnosti za zadetek, a je streljal naravnost v vratarja. Le nekaj minut kasneje je Šturm sam zadrsal proti vratarju, a je podobno kot Bašič streljal naravnost v telo vratarja. Zato pa se je kmalu zatem pred golom gostov najbolje znašel Tadej Čimžar  in Železarje popeljal v vodstvo. Domači hokejisti so tako prvo tretjino zaključili z vodstvom in igralcem več na ledu. 

Igra z igralcem več na pričetku druge tretjine Železarjem ni prinesla novega zadetka. Je pa za povišanje vodstva poskrbel Urban Sodja le nekaj sekund po izteku kazni. Lepo je izkoristil podajo Kalana in premagal vratarja Rimmerja. Železarji niso popuščali, plošček so imeli pod kontrolo, manjkal je le še tretji zadetek. Terensko premoč jeseniških hokejistov je nekoliko prekinila izključitev Avsenka, gostje pa so igro z igralcem več vendarle izkoristili in znižali rezultat na 2:1. Napaka branilca Brun Rauha v 35. minuti, po kateri so gostje prišli do ploščka, ni bila usodna, saj je vratar Saunders odlično posredoval. Domači hokejisti so kljub številnim priložnostim pred nadaljevanjem obdržali minimalno prednost enega zadetka. 

Zadnja tretjina se je za Železarje pričela obetavno. Že v 2. minuti nadaljevanja je na kazensko klop sedel Hochfilzer, Jeseničani pa so zopet imeli igralca več na ledu. Kot že kar nekajkrat v letošnji sezoni, pa prednosti niso izkoristili. Sledili sta dve lepi priložnosti gostov, a je domače hokejiste zopet rešil odlično razpoloženi Saunders. Igro z igralcem več pa je v 52. minuti vendarle znal izkoristit najboljši strelec Železarjev v letošnji sezoni, Tadej Čimžar. Ko je v 57. minuti na kazensko klop moral Jesse Jyrkkiő, je ekipa Kitzbűhela vzela “time-out” v upanju, da bodo rezultat še spreobrnili. Zaradi spotikanja je na kazensko klop odšel še Stojan, gostje pa so iz vrat vzeli še vratarja. Prazna vrata je s strelom iz svoje polovice zadel Pem in tako zapečatil usodo gostujočih hokejistov. Jeseničani so se s to zmago zasidrali v zgornji polovici lestvice, naslednji obračun v Alpski ligi pa jih čaka v četrtek, ko gostujejo pri ekipi Rittna. Še prej pa bodo v ponedeljek v Kranju palice prekrižali z ekipo HK Triglav.