Danes ob 19.30 uri Železarji v domači dvorani Podmežakla gostijo Polarne medvede iz Zell am See-ja. Gre za zadnjo pripravljalno tekmo pred pričetkom tekmovalne sezone, ki se bo tudi uradno pričela že čez nekaj dni s četrtfinalnimi boji za slovenski pokal. Na dosedaj odigranih pripravljanih tekmah so imeli Železarji kar nekaj težav z neučinkovitostjo pred golom, na zadnjih treh tekmah so zadeli le dvakrat. Železarji so bili v lanski sezoni Alpske lige ob koncu rednega dela najbolj učinkovito moštvo, kljub nekaj težavam v napadu pa po mnenju Luke Kalana razloga za skrb še ni: “V zadnjih nekaj dneh smo se na treningih posvetili predvsem učinkovitosti pred golom. Navsezadnje je to igra, ki nas je krasila skozi celotno lansko sezono. Upajmo, da se bo trud na treningu pokazal že danes.”

Vsem že dobro poznana ekipa Zell am See-ja prihaja v Podmežaklo okrepljena. V svojih vrstah imajo kar nekaj izkušenih igralcev. Obrambi poveljuje 37-letni vratar Patrick Machreich, v obrambi imajo izkušenega Martina Oražeja in Fabiana Scholza, napad je okrepil Daniel Nageler, igralec, ki je v ligi EBEL odigral že več kot 400 tekem, najbolj zveneče ime pa je zagotovo napadalec Peter LeBlanc, ki ima za seboj tudi eno odigrano tekmo v ligi NHL za ekipo Washington Capitals. Po mnenju Luke tekma ne bo lahka: “Že v lanski sezoni smo imeli z ekipo Zell am See-ja kar nekaj težav, igrajo dober hokej, poleg tega pa so se pred letošnjo sezono še dodatno okrepili. Zagotovo nas čaka težka tekma.”

Sporočamo tudi, da se je v domovino že vrnil Doug Rose, ki ni prestal preizkušnje. Odprto bo samo sedišče, kupci sezonskih vstopnic pa boste na tekmo lahko vstopili z voucherjem.

Vabljeni!