Tekmovalna sezona 2016/2017 se je zaključila že pred skoraj dvema mesecema. Uprava kluba je z mislimi že v naslednji sezoni. Do septembra, ko se začne tekmovalni del sezone, je dela še ogromno. Nekaj igralcev je klub že zapustilo in si našlo nove izzive v drugih hokejskih sredinah. Eric Pance, Sašo Rajsar in Jaka Ankerst so bili v prejšnji sezoni nosilci ekipe. Vsi so po koncu sezone prejeli kar nekaj ponudb, kar je pokazatelj odličnega dela v klubu. Ob tej priložnosti se jim zahvaljujemo za ves njihov prispevek v prejšnji sezoni in jim želimo veliko sreče v novih sredinah.

Uspelo pa nam je zadržati enega izmed najbolj obetavnih mladih slovenskih hokejistov, ki je že izkusil igranje za slovensko reprezentanco. Govora je seveda o Žanu Jezovšku. Žan je v prvi sezoni Alpske hokejske lige na 38 tekmah dosegel 21 točk (11 golov, 10 asistenc), v končnici pa je na 9 tekmah dosegel 3 točke (2 gola, 1 asistenca). Svojo strelsko formo pa je potrdil še v končnici DP, ko je na 6 tekmah dosegel 9 točk (8 golov, 1 asistenca).

Žan se je za podpis nove pogodbe odločil dokaj hitro in brez obotavljanja, saj je bil s pogoji in organizacijo v prejšnji sezoni več kot zadovoljen. “Novo pogodbo z Jesenicami sem podpisal zaradi igranja v močni ligi AHL, ker bom imel v prihodnji sezoni še večjo vlogo v ekipi in zaradi dejstva, da je v bilo v klubu poskrbljeno za vse kar igralec potrebuje za nemoteno igranje hokeja.”

In česa se 20- letni napadalec najraje spominja iz prve sezone igranja na Jesenicah? “Najbolj si bom zapomnil našo kemijo v moštvu. Igrali smo drug za drugega, držali smo skupaj v dobrem in slabem. Z veseljem pa se še sedaj spominjam tekem v končnici, ko je bila Podmežakla polna. Igranje v finalu DP proti večnim tekmecem pa je sploh doživetje, ki ga noben hokejist ne pozabi kar tako. Navijači Jesenic so še enkrat dokazali, da so najboljši navijači v ligi in da imajo še vedno radi hokej.”

Žan se je med pogovorom dotaknil še svojih ciljev v prihajajoči sezoni. “Predvsem si želim še napredovati kot hokejist. Zavedam se, da imam še ogromno rezerve za napredek. Med poletjem bom poskrbel, da bom odlično pripravljen na novo sezono, ki bo s tekmovalnega vidika zagotovo spet naporna.”

Po končani sezoni si je vzel nekaj časa za počitek, zadnja dva tedna pa se že pripravlja na novo sezono. “Trenutno mi veliko časa vzame igranje inline hokeja, fitnes in ostale oblike rekreacije. Kot profesionalni športnik moraš skrbeti, da si vedno v pogonu. Le tako lahko ostaneš v kondiciji.”

Uprava kluba pa medtem že nadaljuje s pogovori in sestavo ekipe. Kmalu bo znano tudi ime novega/starega trenerja.

Ena ekipa, eno srce