HDD Sij Acroni Jesenice – EC Bregenzerwald 5:2
Dvorana Podmežakla, gledalcev 763

Sodniki: Podlesnik, Markizeti, Bajt, Arlič

Streli na gol: Jesenice 33, Bregenzerwald 36
Kazenske minute: Jesenice 8, Bregenzerwald 18

Strelci:
1:0 Bašič (Pem, Tavželj, 1′)
2:0 Seršen (Svetina, Sodja U., 22′)
3:0 Sodja U. (Stojan, Paradis, PP1, 34′)
3:1 Haidinger (Linke, Järvinen, PP1, 37′)
3:2 Virtanen (Järvinen, Haidinger, 40′)
4:2 Tavželj (Pem, Pance, 51′)
5:2 Seršen (Brus, Rajsar, 52′)

 

Po dveh zaporednih zmagah so Železarji danes v svoji dvorani gostili ekipo EC Bregenzerwald. Vloga favorita je pripadla aktualnim slovenskim državnim prvakom. Trener Glavič je v postavo po dolgem času zopet vključil Erika Svetino, v tretjem branilskem paru pa je skupaj z Aljošo Crnovičem zaigral Urban Sodja. Zaradi poškodbe, ki jo je dobil na zadnji tekmi, je manjkal Korošec. Železarji so tekmo pričeli odlično, že v prvem napadu je po lepi podaji izza gola zadel Bašič in na najboljši možni način odprl tekmo. V 8. minuti nadaljevanja je do lepe priložnosti pred golom prišel Jaka Sodja, a je njegov strel zadel vratarja Becka. Igra je potekala večinoma v obrambni tretjini gostov, številni streli jeseniških hokejistov pa niso našli poti v mrežo vratarja gostov. Odlično akcijo je v 16. minuti izpeljal Paradis, ki se je sam znašel pred vratarjem, a ga je tik pred strelom gostujoči branilec oviral, jeseniški visokorasli napadalec pa je izsilil prekršek. Železarji številčne premoči na ledu kljub nekaj lepim priložnostim niso uspeli izkoristiti in rezultat je ostal nespremenjen. Že v naslednjem napadu pa so zapretili tudi gostje, strel Järvinena pa je Saunders ubranil. Prva tretjina se je končala z minimalno prednostjo domačih hokejistov. 

Tudi drugo tretjino so Železarji pričeli z lepo priložnostjo, a je strel Luke Kalana za las zgrešil vrata. Tudi strela Urukala  in Svetine v naslednjem napadu sta bila premalo natančna za povišanje vodstva. Zato pa je bil v 22. minuti toliko bolj natančen Gašper Seršen, ki je z lepo odmerjenim strelom pod prečko premagal vratarja Becka. Odlično delo v dosedanjem poteku tekme je opravil tudi razpoloženi Saunders. Železarji so vodstvo povišali v 34. minuti, ko je s pravim projektilom plošček v mrežo spravil Urban Sodja. V 36. minuti je bil zaradi oviranja izključen Paradis, gostje pa so številčno premoč na ledu izkoristili in znižali zaostanek. V nadaljevanju so Železarji nekoliko padli v zbranosti, a jih je reševal Saunders.  

Napaka obrambe takoj na začetku zadnje tretjine je gostom prinesla samo še zadetek zaostanka. Priložnost je izkoristil Virtanen. Po drugem doseženem zadetku so gostje zaigrali bolj napadalno, Jeseničani pa so imeli kar nekaj sreče, da plošček ni končal v njihovi mreži. V nadaljevanju so Železarji vendarle zopet zagospodarili na igrišču in dosegli še četrti zadetek. Z modre črte je ustrelil Tavželj, plošček pa je končal v mreži. Le minuto kasneje pa so domači hokejisti ponovno zadeli. Lepo podajo Brusa izza gola je izkoristil Gašper Seršen. Dobri dve minuti pred koncem tekme so imeli Železarji ponovno igralca več na ledu, rezultat pa se do konca tekme ni spremenil. Z današnjo zmago so jeseniški hokejisti zabeležili že tretjo zaporedno zmago, na lestvici pa se vedno bolj približujejo najvišjim mestom.