EK Zeller Eisbären – HDD Sij Acroni Jesenice 0:4
Eisarena Zell am See, gledalcev 1.414

Sodniki: Supper, Marchardt, Lendl, Legat

Streli na gol: Zell am See 6, Jesenice 10
Kazenske minute: Zell am See 21, Jesenice 42

Strelci:
0:1 Brus (Tomaževič, Svetina, 9′)
0:2 Bašič (Čimžar, Pance, 46′, PP1)
0:3 Pance (Bašič, Čimžar, 54′, PP1)
0:4 Čimžar (Bašič, Pem, 57′)

 

Po dokaj zanesljivi petkovi zmagi proti drugi ekipi KAC-a, so se danes Železarji odpravili na nekaj več kot 200 km dolgo pot v avstrijski Zell am See. Jeseničani so v Zell am See pripotovali z visoko samozavestjo, saj iz tekme v tekmo igrajo bolje. Trener Rodman večjih sprememb v postavi ni delal, v vratih pa je tokrat začel Clarke Saunders. V 5. minuti tekme bi domači po izključitvi Rodmana lahko prišli v vodstvo, a je strel Oakleya zanesljivo ubranil jeseniški vratar. Tudi strela Nagelerja in Scholza nista bila dovolj natančna, da bi domači razveselili svoje navijače. So pa bili v 9. minuti toliko bolj natančni Železarji. Vratarja Machreicha je premagal izkušeni Brus, ki je ob odsotnosti Tavžlja prevzel kapetanski trak. Jeseniški hokejisti so po tem zadetku počasi prevzeli pobudo in tretjino zaključili brez prejetega zadetka. 

Drugo tretjino so bolj agresivno pričeli naši hokejisti in že v 2. minuti nadaljevanja izsilili prekršek Krammerja in priložnost igre z igralcem več. Vratar Machreich se je izkazal z nekaj pomembnimi obrambami ter tako svojo ekipo ohranjal v igri. Tudi v nadaljevanju, ko so bile moči na ledu izenačene, so Jeseničani igro preselili pred vrata domačega vratarja, domači hokejisti pa so le s težavo prihajali do priložnosti. Kljub številnim strelom se rezultat po 40. minutah ni spremenil, razmerje v strelih pa je bilo močno na strani Jesenic (13:28). Pred pričetkom zadnje tretjine nič še ni bilo odločeno. Minimalno vodstvo jeseniških hokejistov še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja, domači hokejisti pa so še vedno upali na preobrat. Agresivna igra se je vendarle obrestovala v 46. minuti, ko so imeli Železarji igralca več na ledu. Že po osmih sekundah je prednost igralca več po podaji Čimžarja izkoristil Luka Bašič. Kmalu zatem so si domači hokejisti priigrali lepo priložnost za znižanje rezultata, a je strel LeBlanca zaustavil danes zanesljivi Clarke Saunders. V 54. minuti so naši hokejisti pokazali, da se treniranje igre z igralcem več obrestuje, saj so izkoristili že drugo od treh priložnosti. Za 0:3 je zadel Pance. Niso pa se ustavili pri samo treh zadetkih, saj so le 2 minuti kasneje dosegli še četrtega. Po podaji Bašiča je zadel najboljši strelec ekipe, Tadej Čimžar. 

Današnja zmaga bo brez dvoma našim Železarjem dala krila tudi v prihajajočem letu. Naši fantje si bodo vzeli nekaj dni počitka, že v četrtek 3.1. pa jih čaka nova tekma.