HDD Sij Acroni Jesenice – EC KAC II 9:1
Dvorana Podmežakla, gledalcev 311

Sodniki: Ofner, Snoj, Fajdiga, Holzer

Kazenske minute: Jesenice 10, KAC 10
Streli na gol: Jesenice 50, KAC 21

Strelci:

1:0 Crnovič (Kalan, Brus, 2′)
2:0 Seršen (Sodja U., Kogovšek, 4′)
3:0 Brus (7′)
4:0 U. Sodja (Jyrkkiő, Kalan, PP1, 21′)
5:0 Brus (Kalan, Tomaževič, 22′)
6:0 Pem (Bašič, 33′)
6:1 Topatigh (Schnetzer, 34′)
7:1 Šturm (Kalan, Crnovič, 36′)
8:1 Čimžar (Tavželj, Avsenek, 49′)
9:1 Kalan (Jyrkkiő, Urukalo 60′)

 

Železarji so v današnjo tekmo proti drugi ekipi KAC-a vstopili kot favoriti, saj so gostje pred današnjim srečanjem na lestvici zasedali 16. mesto in v tej sezoni še niso izkusili slasti zmage po rednem delu. Zaradi bolezni je danes manjkal Erik Svetina, namesto njega pa je mesto v prvem napadu dobil Jaka Sodja. Trener Glavič je presenečenje pripravil tudi v vratih, saj je tekmo pričel mladi Žiga Kogovšek. Začetno obleganje vrat gostov je obrodilo sadove že v 2. minuti tekme, ko je z modre črte sprožil branilec Crnovič in dosegel svoj prvi zadetek v AHL. Le nekaj minut kasneje je vodstvo na 2:0 povišal še Seršen. Železarji so pričeli silovito, gostje pa so se večinoma branili. V 8. minuti tekme so gostje naredili napako v svoji obrambni tretjini, do ploščka je prišel Miha Brus in zadel za 3:0. Kmalu zatem so tudi gostje prišli do svoje prve priložnosti, a je Kogovšek strel ubranil. Tudi v nadaljevanju smo večinoma gledali enosmeren promet in pa številne strele domačih hokejistov. Prva tretjina se je tako zaključila z visokim vodstvom Železarjev.

Tudi drugo tretjino so jeseniški hokejisti pričeli podobno kot prvo, z zadetkom. Ob igri z igralcem več je zadetek dosegel Urban Sodja. Že v naslednji minuti sta lepo kombinirala Kalan in Brus, Luka je podal, Miha pa je zadel in povišal na 5:0. Železarski stroj se kljub visokemu vodstvu ni ustavljal in je mlel naprej. Odlično priložnost je v 31. minuti zapravil Jaka Sodja, ko se je povsem sam znašel pred vratarjem, a ni uspel zadeti. Zato pa je bil toliko bolj natančen Nik Pem v 33. minuti. V naslednjem napadu pa so vendarle zadeli tudi gostje. Strel Topatigha je nekoliko presenetil mladega Žigo Kogovška. Veselje gostov pa ni trajalo dolgo, saj so Železarji kmalu zatem odgovorili na najboljši možni način. Sedmi zadetek za domače je dosegel Šturm. Tudi v zadnji tretjini smo lahko videli zelo disciplinirano igro domačih hokejistov, gostje pa so le stežka prihajali do pravih priložnosti. Domači so svojo premoč kronali s še enim lepim zadetkom, ki ga je prispeval Čimžar, do konca tekme pa so zadeli še enkrat in tekmo mirno pripeljali do konca.

Naslednja tekma nas čaka že v soboto, ob 18. uri se bo naša ekipa pomerila z ekipo EC Die Adler Kitzbűhel. Vljudno vabljeni!