SLO pokal, četrtfinale

HDD Sij Acroni Jesenice – HDK Maribor 8:0

Dvorana Zlato Polje, Kranj

 

Sodniki: Japelj, Franc, Pagon

Strelci: 1:0 U. Sodja (7′), 2:0 Kalan (Svetina, 13′), 3:0 U. Sodja (Glavič, Tomaževič, 13′), 4:0 Svetina (Kalan, Rodman, 16′), 5:0 Rodman (Svetina, Kalan, PP1, 39′), 6:0 Svetina (Rodman, 48′), 7:0 Pem (Rodman, 48′), 8:0 Pem (Brun Rauh, PP1, 58′)

 

Z včerajšnjo odigrano četrtfinalno tekmo slovenskega pokala se je za Železarje tudi uradno pričela nova hokejska sezona. Vlogo favorita so jeseniški hokejisti več kot le potrdili, saj so nasprotnikom nasuli kar 8 zadetkov. Trener Glavič se je odločil, da bo spočil nekatere nosilce, tako so na tribuni ostali Bašič, Brus, Čimžar in Saunders, odsoten pa je bil tudi kapetan Tavželj. V vratih je tako začel mladi Urban Avsenik, ki pa prav veliko dela ni imel.

Kot pričakovano, se je velika večina tekme odvijala pred golom vratarja Stoynova. Hokejisti Maribora bi že v prvih minutah tekme po napaki jeseniške obrambe lahko zadeli, a se je z obrambo izkazal Avsenik. V nadaljevanju smo gledali enosmeren promet in številne strele na vrata mariborske ekipe. Vratar Stoynov je vse poizkuse uspešno odbijal vse do 7. minute, ko je zadel Urban Sodja. Do konca prve tretjine so Železarji zadeli še trikrat in tako že v prvih 20. minutah odločili zmagovalca.

V drugi tretjini smo videli enako igro kot v prvi. Jeseničani so igrali nekako s pol moči, mariborski hokejisti pa so se branili in se po svojih najboljših močeh trudili prejeti čim manj zadetkov. Nekje na sredini druge tretjine so jeseniški navijači v spomin Roka Černica prižgali baklo, tekmo pa so sodniki zaradi dima prekinili. Svojo premoč so do konca tekme Železarji kronali s še štirimi zadetki in se tako zanesljivo uvrstili v polfinale, kjer jih s svojo člansko ekipo čaka Hk Slavija Jr..

Polfinale se prične ob 20.30 uri, ogledali pa si jo boste lahko tudi preko youtube kanala Vide2go.live.

 

Izjava Nika Pema po tekmi: