HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice 1:4

Dvorana Tivoli, gledalcev 1.991

Sodniki: Trilar, Lešnjak, Režek, Snoj

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Alagič, Bašič, Čimžar, Glavič, Jezovšek, Kalan, Kraigher, Logar, Magovac, Pem, Piispanen, Planko, Sodja J., Sodja U., Stojan, Šturm, Svetina, Tavželj, Tomaževič, Urukalo

Strelci: 0:1 Logar (Svetina, 23′), 0:2 Planko (Pem, 38′), 0:3 Pem (Planko, Alagič, 47′), 1:3 Pesjak (Svete, Orehek, 51′), 1:4 Čimžar (U. Sodja, 60′, EN)

Streli na gol: Olimpija 28, Jesenice 31

Kazenske minute: Olimpija 6, Jesenice 8

 

Jeseniški hokejisti so bili pred zahtevnim gostovanjem v dvorani Tivoli odločeni, da boje za državnega prvaka zaključijo in dvignejo pokal za najboljšo hokejsko ekipo v državi. Trener Glavič se je odločil, da nekoliko spremeni peterke, v drugi napad je ob bok Kalanu in Piispanenu postavil Erika Svetino. Železarji so tekmo pričeli veliko bolje od prejšnjih srečanj, ko so v uvodnih minutah bolj ali manj prevladovali hokejisti v zelenih dresih.Prvih 20 minut igre je minilo v zelo izenačenem ritmu, zadetkov pa nismo videli. Nekaj sto jeseniških navijačev se je prvič razveselilo kmalu po pričetku druge tretjine, ko je lepo podajo Svetine v zadetek spremenil Miha Logar. Hokejisti Olimpije se kljub zaostanku niso predali, ustvarili so si kar nekaj lepih priložnosti za izenačenje, a je bil vratar Saunders tokrat v veliko boljši dnevni formi kot na četrtkovi tekmi na Jesenicah. Pisala se je 38. minuta, ko so Železarji svoje vodstvo še podvojili. Hitri Pem je prodrl po levi strani in z lepo podajo našel osamljenega branilca Planka, ki je plošček preusmeril za hrbet Tilna Spreitzerja.

Po 40. minutah igre so bili hokejisti Jesenic veliko bolj sproščeni, na drugi strani pa so domači vedeli, da imajo samo še 20 minut časa, da potek tekme spreobrnejo v svojo korist. Glede na izkušnje iz preteklih tekem, jih je čakala zelo težka naloga. Skorajda vse upe domačih hokejistov pa je v 47. minuti pokopal Nik Pem, ko je z nekoliko nepričakovanim strelom matiral vratarja Olimpije. Zadnjih nekaj minut so igralci Olimpije kar nekajkrat pritisnili na vrata Saundersa. Pritisk pa se je obrestoval v 51. minuti, ko je zadel Pesjak. Domači trener Vnuk se je odločil tudi za igro brez vratarja, a hokejistom iz prestolnice ni uspelo premagati Saundersa in obrambe. Ko je nekaj sekund pred koncem tekme končni izid 1:4 z zadetkom v prazno mrežo postavil še Čimžar, se je slavje na tribunah Tivolija in kasneje pred dvorano Podmežakla lahko pričelo. Z zagotovostjo lahko rečemo, da so si letošnji naslov državnih prvakov naši hokejisti zaslužili.

Odlične igre Železarjev pa niso ostale neopažene tudi selektorju slovenske reprezentance. Luka Bašič, Aleksandar Magovac in Miha Logar so se danes pridružili pripravam članske reprezentance. Vpoklic v reprezentanco pa je odlična nagrada za še eno zelo uspešno sezono.

V petek, 20.4.2018 bo v VIP prostoru dvorane Podmežakla organiziran občni zbor društva, na katerem bo jasno v katero smer bo šel jeseniški hokej v prihodnosti. Temelji so postavljeni, manjka pa samo še večja podpora lokalne skupnosti. Morda pa se bodo ljudje na Jesenicah vendarle pričeli zavedati, da je hokejska tekma eden redkih dogodkov, ki lahko združi celotno Gorenjsko in navijačem ponudi obilo zabave in konec koncev tudi lep in atraktiven hokej.