HDD Sij Acroni Jesenice – SGC Cortina Hafro 5:1

Dvorana Podmežakla, gledalcev 579

Sodniki: Ofner, Lešnjak, Miklič, Bärnthaler

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Svetina, Čimžar, Bašič, Tavželj, Magovac, Brus, Kalan, Piispanen, Urukalo, Logar, Jezovšek, Tomaževič, Glavič, Stojan, Planko, Sodja J., Rajsar, Sodja U., Brun Rauh, Brglez

Strelci: 1:0 Bašič (PS, 8′), 2:0 Tavželj (Svetina, Bašič, 14′), 2:1 Brace (Torquato, Lacedelli, 26′), 3:1 Svetina (Urukalo, Magovac, 31′), 4:1 Planko (Jezovšek, 52′), 5:1 Svetina (Čimžar, Bašič, 60′)

Streli na gol: Sij Acroni Jesenice 44, Cortina Hafro 27

Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 4, Cortina Hafro 8

 

Z včerajšnjo tekmo se je za železarje pričel naporen vikend, v katerem bodo odigrali dve tekmi. Prvi nasprotnik, ekipa Cortine, ima v svojih vrstah najboljšega strelca Alpske hokejske lige, obramba železarjev pa je morala nanj še posebej paziti. Prva tretjina se je za domače hokejiste začela odlično. Vratar Clarke Saunders je nekajkrat pokazal zakaj sodi med najboljše vratarje v ligi, njegovi soigralci pa so igrali napadalno in brez večjih napak. Prvi zadetek smo tako videli že v 8. minuti, ko je kazenski strel lepo izkoristil izkušeni Luka Bašič. Igralci Cortine so le stežka sledili hitrim železarjem, lepo priložnost za povišanje vodstva je zapravil tudi Miha Logar, ki je potem, ko je prestregel podajo branilcev Cortine, sam zadrsal pred vratarja, a nažalost preslabo ustrelil proti golu. V 14. minuti je sledilo povišanje prednosti za domače. Kapetan Andrej Tavželj je izkoristil svoj močan strel in premagal nemočnega vratarja Cortine. Na odmor so hokejisti v rdečih dresih odšli z lepo prednostjo.

Drugo tretjino so bolje pričeli gostje, saj so že po 6. minutah uspeli rezultat znižati. Zachary Torquato je lepo podal pred gol, tam pa se je odlično znašel Riley Brace in premagal vratarja Saundersa. Po tem zadetku so jeseniški hokejisti zopet vzpostavili premoč na ledu, z nekaj lepimi kombinacijami pa so poželi aplavz navijačev. V 31. minuti je po podaji Urukala odlično proti golu ustrelil mladi Erik Svetina in dosegel še svoj peti zadetek v letošnji sezoni. Po koncu druge tretjine so jeseniški hokejisti zadržali prednost dveh zadetkov.

V zadnji tretjini smo lahko videli kar nekaj nedosojenih prekrškov gostov, ki so postajali vedno bolj nervozni. V 52. minuti je branilec Planko z zadetkom zabil še zadnji žebelj v krsto gostov. Ko so igralci na ledu in navijači na tribunah mrzle Podmežakle samo se čakali na zadnji sodnikov žvižg, so železarji zadeli še petič. Odlično kombinacijo Bašiča in Čimžarja je zaključil Erik Svetina in znova dokazal, da se v njegovih nogah skriva velik talent. Današnja zmaga je bila zaslužena in prigarana.

Danes ob 18. uri pa vas zopet vabimo, da se nam pridružite v Podmežakli in podprete naše hokejiste proti ekipi KAC II.