16. Mednarodna poletna hokej liga, Bled

Reprezentanca Slovenije INL – HDD Sij Acroni Jesenice 1:2
(po izvajanju kazenskih strelov)

Strelci:
1:0 Ogrizek (Kastelic, 3′)
1:1 Urukalo (Glavič, 27′)
1:2 Glavič (65′)

Po zmagi na prvi pripravljalni tekmi proti ekipi Dunaujvarosi, se Železarji te dni mudijo na Mednarodni poletni hokej ligi na Bledu. Njihov prvi nasprotnik pa je bila reprezentanca Slovenije, sestavljena iz igralcev, ki igrajo v ligi IHL. Tudi tokrat trener Šivic ni mogel računati na Širovnika, Poklukarja, U. Sodja in Brusa. Je pa prvič za jeseniško ekipo zaigral Žan Markič, mladi 21 – letni napadalec, ki je trenutno na preizkušnji.

Igra Železarjev v prvi tretjini bo večinoma za pozabo. Hokejisti reprezentance Slovenije so si uspeli ustvariti več priložnosti, predvsem pa so bile te priložnosti nevarnejše od tistih, ki so si jih priigrali jeseniški hokejisti. Eno izmed takšnih priložnosti so izkoristili že v 3. minuti, ko je vratarja Kogovška premagal Ogrizek. Jeseničanom nikakor ni uspelo tekmecem vsiliti svoje igre, v zadnjih izdihljajih prve tretjine so zadeli še drugič, a je bil zadetek razveljavljen. Po mnenju sodnikov naj bi bil dosežen že po pisku sirene.

V drugi tretjini so naši hokejisti vendarle prikazali nekoliko boljšo igro, a še vseeno premalo od pričakovanega. V 27. minuti tekme so preko Urukala izenačili in na drugi odmor odšli z izenačenim rezultatom. Zadnja tretjina pa je ponovno pripadla hokejistom slovenske reprezentance, ki so bili veliko bolj nevarni, predvsem pa natančnejši pri podajah in agresivnejši pri prehodu v nasprotno tretjino. Ker po koncu rednega dela še vedno nismo dobili zmagovalca, je sledil podaljšek. Tudi tam sta mreži mirovali, v izvajanju kazenskih strelov pa so bili uspešnejši Železarji. Zmaga je bila nedvomno težja od pričakovane, igra pa bo na sobotnem derbiju morala izgledati drugače. 

Vstopnice za sobotni derbi na Bledu si lahko kupite na tej povezavi https://www.mojekarte.si/si/jesenice-olimpija/vstopnice-1122046.html?fbclid=IwAR0-fr5OhDZwwTDXJ1ELuMQe5qalhKcrDANZ_ub5mDYy3TTgSR8hUrM_Q5U