Po nekaj tednih negotovosti je sedaj jasno, da bo jeseniško člansko moštvo v sezoni 2016/2017 tekmovalo v novoustanovljeni Alpski hokejski ligi (AHL). Uprava HDD Jesenice je v času od ustanovitve novega mednarodnega tekmovanja usmerila vse sile v zagotovitev zadostnih sredstev za nemoteno delovanje društva, s tem pa tudi nastop ekipe SIJ ACRONI JESENICE v konkurenčnem tekmovanju kot je AHL. Pogajanja s pokrovitelji in poslovnimi partnerji so bila uspešna, zagotovila le teh pa omogočajo tako želeni nastop v konkurenčnem in kvalitetnem tekmovanju.

V društvu se zavedamo, da bo novoustanovljeno tekmovanje organizacijsko in tekmovalno na višjem nivoju, kot je bila liga INL. Profesionalno tekmovanje pa zahteva profesionalen odnos. Zbrali smo ideje in pokroviteljem predstavili naše rešitve in s ponosom lahko zatrdimo, da naš projekt ni naletel na gluha ušesa. Imamo podporo, ki jo potrebujemo za nastop, ki nas v novi sezoni čaka v AHL.

Ob tem bi se radi zahvalili Dr. Denisu Manceviču, direktorju za korporativno komuniciranje podjetja SIJ d.d., Blažu Jasniču, direktorju podjetja Acroni Jesenice d.o.o. in županu Jesenic Tomažu Tomu Mencingerju za veliko mero podpore, vero v projekt ter napredek društva HDD Jesenice in jeseniškega hokeja v celoti ter seveda vsem našim zvestim pokroviteljem in poslovnim partnerjem.

V upravi HDD Jesenice smo že naredili nov korak in pričeli s sestavo trenerskega in igralskega kadra za novo sezono. Igralski kader, strokovni štab in tudi cilji ekipe bodo predstavljeni v kratkem, predvidoma v začetku meseca julija, ko bomo sklicali tiskovno konferenco in želje ter cilje predstavili javnosti.

Anže Pogačar
predsednik
HDD Jesenice