Uprava z glavnim trenerjem Marcelom Rodmanom na čelu je pridno zavihala rokave in v Podmežaklo pripeljala že drugo okrepitev v zadnjih nekaj dneh. Tokrat se je Železarjem pridružil kanadski branilec Mathieu Gagnon. Gre za 26 – letnega, 188 cm velikega in 98 kg težkega defenzivnega branilca.

Mathieu se je hokeja učil v rodni Kanadi, v mlajših kategorijah je igral za v ligah QMAA in QMJHL, kasneje pa se je ustalil v ameriški ligi ECHL, nekaj tekem pa je odigral tudi v AHL. V sezoni 2017-2018 se je preselil v ligo EIHL, kjer je za ekipo Nottingham Panthers odigral celotno sezono in na 58 tekmah dosegel 11 točk. Z isto ekipo je igral tudi v hokejski Ligi prvakov, kjer je na 8 tekmah prispeval podajo. V letošnji sezoni je zopet zaigral v ECHL za ekipo Brampton Beast.

Mathieu se bo ekipi pridružil v prihajajočem tednu, nosil pa bo številko 75. 

Izjava glavnega trenerja o novi okrepitvi: “Iskali smo predvsem defenzivnega branilca. Všeč mi je njegova enostavna igra in pa njegova osebnost. Je odličen mentor mladim. V garderobo bo prinesel potrebno enotnost. Vedno pravim, da ko bo garderoba povsem enotna, bo veliko lažje. Je zelo pozitiven človek in nam prinaša večjo stabilnost v obrambi. Njegova zelo pozitivna lastnost je tudi ta, da vedno igra za ekipo, zna pa se postaviti tudi za soigralce.”

Mathieu, dobrodošel na Jesenicah!