Državno prvenstvo, dvorana Podmežakla

HDD Sij Acroni Jesenice – HD Hidria Jesenice 8:2

Streli na gol: Jesenice 51, Hidria Jesenice 18
Kazenske minute: Jesenice 14, Hidria Jesenice 6

1:0 Korošec (Djumić, 13′)
2:0 Ankerst (Korošec, 15′)
3:0 Sodja J. (16′)
3:1 Hadžič (Krmelj, PP1, 17′)
4:1 Hebar (Tomaževič, Ankerst, PP1, 31′)
4:2 Markič (Mašič, Rajsar, PP1, 33′)
5:2 Sodja U. (Crnovič, Tomaževič, 37′)
6:2 Tavželj (Ankerst, Tomaževič, PP1, 44′)
7:2 Ankerst (Crnovič, 55′)
8:2 Urukalo (Primožič, Ankerst, 56′)

Sredin večer v dvorani Podmežakla je bil rezerviran za lokalni derbi med obema jeseniškima ekipama. Mladi hokejisti iz ekipe Hidria Jesenice na eni in nekoliko bolj izkušeni hokejisti iz ekipe HDD Sij Acroni na drug strani. V ekipo trenerja Šivica se je po poškodbi vrnil Žan Primožič. Železarjem se je na treningih pridružil še tretji vratar in sicer 18 – letni Ivan Stoynov, ki bo v primeru poškodbe enega izmed obeh vratarjev priskočil na pomoč.

Železarji so na pričetku tekme kar nekaj časa oblegali vrata nasprotnika in z nekaj streli dodobra ogreli vratarja Panjtarja. Mladi jeseniški hokejisti so navduševali s svojo hitrostjo, Železarji pa so izkoriščali svoje izkušnje. Prvič so povedli v 13. minuti, pod zadetek pa se je vpisal Korošec. Z lepim zadetkom pod prečko je v 15. minuti svoji ekipi vodstvo podvojil še Jaka Ankerst. Le minuto kasneje, ko je zadel še Jaka Sodja, je delovalo kot da bodo Železarji dokaj lahkotno prišli do nove visoke zmage. Mladi Jeseničani pa se niso predali in so preko Hadžiča znižali zaostanek na le 2 zadetka. Tudi druga tretjina je bila, vsaj kar se zadetkov tiče, dokaj izenačena. Hebar in Urban Sodja sta zadela za starejše, Markič pa za mlade hokejiste. V zadnji tretjini so naši hokejisti unovčili predvsem svoje izkušnje in znanje, zadeli še trikrat in tekmo mirno pripeljali do konca. Mladim hokejistom pa lahko samo čestitamo za borbeno in požrtvovalno igro, ki so jo prikazali skozi celotno tekmo. Zagotovo lahko rečemo, da se na Jesenicah za podmladek ni za bati.

Železarji nadaljujejo v visokem ritmu tekem, že v soboto jih čaka nova tekma Alpske lige. Nasprotnik pa italijanska ekipa Fassa Falcons.