Alpska hokejska liga, Asiago

Asiago Hockey – HDD SIJ Acroni Jesenice 1:2
(kazenski streli)

Kazenske minute: Asiago 6, Jesenice 4
Streli na gol: Asiago 34, Jesenice 31

0:1 Šturm (Stojan, Crnović 5′)
1:1 Rosa (Casetti, Magnabosco, 38′)
1:2 Svetina (PS, 65′)

Mitja Šivic je na gostovanje v Asiago popeljal skorajda celotno ekipo. Manjkali so Ankerst, Djumić in Glavič. V garderobo Železarjev se je po seriji zmag naselila samozavest, ki jo bodo v nadaljevanju sezone še kako potrebovali.

Pričetek tekme je v celoti pripadel Železarjem, saj so od prvega sodnikovega piska močno pritiskali na gol domačega vratarja. V 4. minuti tekme je do odbitega ploščka prišel Tomaževič, a je bil njegov strel premalo natančen, da bi premagal vratarja Cloutierja. Le minuto kasneje pa se je mreža tudi prvič zatresla. V napad je krenil Stojan, podal do Šturma, ta pa je dosegel prvi zadetek na tekmi. Nekaj nevarnih priložnosti so si priigrali tudi domači hokejisti. Najbolj nevarni so bili predvsem iz protinapadov, ko so imeli jeseniški hokejisti na ledu igralca več. Najlepšo priložnost so si hokejisti Asiaga priigrali v 11. minuti, ko je po napaki Grahuta sam proti Bonvalotu krenil Rosa. Njegov strel je na srečo Železarjev končal mimo gola. V prvi tretjini so Jeseničani prikazali odlično in napadalno igro, na katero domači niso uspeli odgovoriti. 

Domači so v drugi tretjini zaigrali nekoliko bolje in si v uvodnih minutah priigrali nekaj zrelih priložnosti, ki pa niso bile kos vratarju Bonvalotu. Tudi sodniki so dopuščali nekoliko bolj moško igro, spregledali so kar nekaj prekrškov nad našimi hokejisti. V 17. minuti tekme je McParland podal do Rose, njegov strel od blizu pa je Bonvalot ubranil. Že v naslednjem napadu pa so domači hokejisti izenačili. Po strelu Rose se je plošček nekoliko nesrečno od Stojana odbil za hrbet jeseniškega čuvaja mreže. Drugo tretjino so Jeseničani zaključili z nekoliko grenkim priokusom, saj so vseh 40. minut odigrali zelo disciplinirano, a so kljub temu prejeli res čuden zadetek. Zadnjo tretjino so Železarji pričeli z lepo priložnostjo Tomaževiča, njegov strel pa je bil nenatančen. Domača ekipa je stopnjevala pritisk, Jeseničani pa so se uspešno upirali izkušenejšim hokejistom Asiaga. V 53. minuti se je zopet izkazal Bonvalot, ko je ubranil nevaren strel Pietronira. Redni del tekme se je končal z rezultatom 1:1, zato so sledili podaljški. Obe ekipi sta delovali že zelo utrujeno, več priložnosti pa so si priigrali domači. Mreži sta še naprej mirovali, tekma pa se je po izvajanju kazenskih strelov končala v korist Železarjev. Zadnji žebelj v krsto domače ekipe je zabil Erik Svetina. 

V soboto v dvorano Podmežakla prihaja Lustenau. Podprite trud naše ekipe in jih nagradite s podporo.