S.G. Cortina Hafro – HDD Sij Acroni Jesenice 0:7
Stadio Olimpico

Sodniki: Strasser, Martin, Moschen, Mantovani

Kazenske minute: Cortina 18, Jesenice 14
Streli na gol: Cortina 22, Jesenice 48

Strelci:
0:1 Bašič (PS, 8′)
0:2 Pance (Čimžar, Tavželj, PP1, 25′)
0:3 Tavželj (Bašič, Čimžar, PP1, 30′)
0:4 Sodja U. (Sodja J., Glavič, 31′)
0:5 Sodja J. (Sodja U., Svetina, 35′)
0:6 Pance (Svetina, SH1, 42′)
0:7 Pance (Gagnon, Brus, PP1, 52′)

Zadnja tekma v rednem delu Alpske hokejske lige in nova priložnost za zmago in 3 točke. Za jeseniške hokejiste je bila današnja tekma zelo pomembna, saj bi si ob zmagi in morebitnem porazu Vipitena zagotovili 8. mesto, ki prinaša prednost domačega igrišča na tekmah, ki odločajo o potnikih v končnico. Potem, ko je na zadnji tekmi manjkal, se je ekipi zopet pridružil branilec Gagnon, še vedno pa je manjkal Paradis. Visokorasli napadalec naj bi zaigral na torkovi tekmi. 

Železarji so že v uvodnih minutah prevzeli pobudo in kar nekajkrat preizkusili vratarja De Filippa Roio. V 8. minuti je obrambi ušel Bašič, igralec Cortine Lacedelli pa ga je pri strelu nepravilno oviral in sodniki so dosodili kazenski strel. Luka Bašič je zadel in dosegel svoj 17. zadetek sezone. V nadaljevanju so tudi domači hokejisti prišli do nekaj zrelih priložnosti, a je bila obramba z vratarjem Climiejem na čelu zbrana. Če smo vajeni, da jeseniški hokejisti igrajo dokaj disciplinirano, so tokrat v prvi tretjini zbrali več izključitev kot domača ekipa. Razmerje v strelih po prvih 20. minutah je bilo zelo izenačeno, strel več so imeli igralci Cortine (10:9). Z nekoliko bolj napadalno igro v drugi tretjini, so Železarji prišli do občutnega vodstva. Najprej je v 25. minuti zadel Eric Pance, le 5 minut kasneje pa je zadetek dosegel še kapetan Tavželj. Ko je v 31. minuti za 0:4 zadel še Urban Sodja, je kazalo, da bodo domači danes težko prišli do zmage nad izredno razpoloženimi jeseniškimi hokejisti. Za piko na i je pred iztekom druge tretjine poskrbel še Jaka Sodja, naši hokejisti pa so na odmor odšli z visoko prednostjo petih zadetkov. Nekaj sekund pred koncem druge tretjine je bil izključen še Tomaževič, domači pa so zadnjo tretjino pričeli z igralcem več na ledu. Lahko bi rekli, da je bila to voda na mlin danes odličnim Železarjem, saj so uspeli zadeti tudi z igralcem manj na ledu. Uspešen je bil Pance. Jeseničani so še naprej igrali svojo igro, domačine pa so pritisnili pred njihov gol. Streli Rodmana, Brusa in Tomaževiča niso našli poti v mrežo, je bil pa v 52. minuti še tretjič na tekmi uspešen Eric Pance. Z današnjo visoko zmago so Železarji samo še potrdili odlično formo, ki jih krasi na zadnjih nekaj tekmah. Misli Železarjev so bile uprte tudi na tekmo v Vipitenu, kjer so domači po kazenskih strelih premagali Bregenzerwald in osvojili 9. mesto. 

Jeseničani bodo tekmo za igranje v končnici pričeli v torek v domači dvorani Podmežakla, nasprotnik pa bo ravno Vipiteno.