Alpska liga, dvorana Podmežakla

HDD SIJ Acroni Jesenice – Wipptal Broncos 8:5

Kazenske minute: Jesenice 18, Broncos 30
Streli na gol: Jesenice 39, Broncos 30

1:0 Urukalo (Tomaževič, Svetina, 2′)
1:1 Doggett (Bustreo, Lemay, 6′)
2:1 Tavželj (Sodja J., Šturm, 6′)
3:1 Urukalo (Seršen, Šturm, 9′)
4:1 Tomaževič (Crnovič, Stojan, 13′)
4:2 Bustreo (Lemay, Milam, 18′)
4:3 Milam (Doggett, PP2, 24′)
4:4 Oberdorfer (Deluca, Hackhofer, PP1, 24′)
5:4 Poklukar (Hebar, Rajsar, 26′)
6:4 Sodja U. (Sodja J., Hebar, PP1, 30′)
7:4 Djumić (Svetina, Stojan, 36′)
8:4 Ankerst (Glavič, Poklukar, 49′)
8:5 Doggett (Erlacher, Milam, PP1, 57′)

Četrtkov deževen dan je v dvorano Podmežakla pripeljal približno 700 gledalcev. Mitja Šivic tokrat zaradi poškodbe ni mogel računati na prvega vratarja Bonvalota, zato je mesto med vratnicama ponovno dobil Žiga Kogovšek. Manjkala sta tudi Korošec in Brus. Že od prve minute dalje so Železarji pritisnili na gostujočo obrambo, dodobra pa so ogreli tudi vratarja Vipitena. Prvi zadetek so Jeseničani dosegli že v 2. minuti tekme. Podajo Tomaževiča je izkoristil Urukalo. Večina igre je potekala v obrambni tretjini gostov, jeseniški hokejisti pa so z lepo in kombinatorno igro iskali še drugi zadetek. Trenutek nezbranosti Jeseničanov pa je goste pripeljal do izenačenja. Vratarja Kogovška je premagal Doggett. Le nekaj sekund je iz navidez nenevarne priložnosti zadel kapetan Tavželj. Priložnosti na obeh straneh so se vrstile ena za druge, uspešnejši pa so bili Železarji, ki so preko Urukala in Tomaževiča v 13. minuti vodili že z visokih 4:1.

Kot smo se naučili že v preteklosti, pa v hokeju vodstvo s 3 zadetki ne pomeni veliko. Gostje so najprej v 18. minuti znižali na 4:2, v 24. minuti pa so imeli na ledu kar dva igralca več. Priložnost so izkoristili z obema rokama, dvakrat zadeli in rezultat izenačili. Trener Šivic je po hitrem izenačenju gostov vzel 30 sekund odmora, da bi svoje varovance umiril in jih pripravil na nadaljevanje tekme. Poteza se je izkazala za odlično, saj so le dve minuti kasneje Železarji zopet povedli. Svoj prvi zadetek v Alpski ligi je dosegel Poklukar. V 30. minuti so imeli Jeseničani ponovno prednost igralca več na ledu. Po mnogih poizkusih pa so preko Urbana Sodje vendarle zadeli. Zadetki so padali eden za drugim, na srečo jeseniških hokejistov je večina ploščkov končala v mreži gostov. Sedmi zadetek za svojo ekipo je v 36. minuti dosegel Djumić, v 49. pa se je z izjemno akcijo in zadetkom izkazal še Ankerst. Večina navijačev je po visokem vodstvu le še čakala na zadnji sodnikov žvižg. Še prej pa je moral vratar Kogovšek zopet po plošček v svojo mrežo. Nov zadetek z igralcem več je dosegel Doggett ter s tem postavil končni rezultat. 

Železarji so kljub zmagi morda pokazali preveč nezbranosti v obrambi, kar pa bodo morali zelo hitro popraviti, saj jih že v soboto čaka nova tekma. V dvorano Podmežakla prihaja druga ekipa KAC-a.