HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice 2:3

(po podaljšku)

Hala Tivoli, gledalcev 1.800

Sodniki: Bulovec, Bergant, Lazzeri, Cristeli

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Čimžar, Bašič, Sodja U., Tavželj, Magovac, Kalan, Piispanen, Tomaževič, Stojan, Logar, Glavič, Jezovšek, Alagič, Pem, Planko, Svetina, Seršen, Sodja J., Kraigher, Brun Rauh

Strelci: 1:0 Pesjak (Snoj, Svete, 1′), 2:0 Hebar (Zajc, 29′), 2:1 Magovac (Bašič, Čimžar, 29′), 2:2 Bašič (Sodja U., Tavželj, 47′), 2:3 Alagič (Sodja U., Tavželj, 75′)

Kazenske minute: Olimpija 22, Jesenice 14

Streli na gol: Olimpija 32, Jesenice 32

V drugo tekmo četrtfinala Alpske hokejske lige so Železarji lahko vstopili pod nekoliko manjšim pritiskom kot njihovi tekmeci iz Ljubljane, saj so na prvi tekmi v dvorani Podmežakla uspeli zmagati. Serija se je preselila v prestolnico, začetek tekme pa se ni pričel po željah jeseniških hokejistov. Hokejisti v zelenem so že od prve minute pričeli zelo agresivno in v prvem napadu celo zadeli. Po 57. sekundah igre je gostujoči obrambi ušel hitri Pesjak in plošček med nogama Saundersa poslal v gol. Igra Jeseničanom nikakor ni stekla, nenatančne podaje so se kar vrstile. V 16. minuti so imeli Železarji celo priložnost igre z dvema igralcema več, a so pri zaključnih strelih nekoliko preveč komplicirali.

Po prvih dvajsetih minutah so hokejisti v belih dresih zaostajali, približno 200 njihovih navijačev pa je upalo na boljše nadaljevanje v drugi in tretji tretjini. V 29. minuti je Hebar s strelom iz strani vodstvo domačinov celo povišal, a se Jeseničani niso predali. Že v naslednjem napadu je Bašič lepo zaposlil Magovca, ki je neubranljivo zadel. Mladi vratar Spreitzer je v nadaljevanju ubranil vse poizkuse Železarjev, povsem nemočen pa je bil v 47. minuti, ko je Bašič z lepim strelom izenačil in razveselil gostujoče navijače. Igralci Olimpije so postajali vedno bolj nervozni, videli smo tudi nalet Čepona nad Jezovškom, katerega so z ledu odnesli na nosilih, zaradi lažjega pretresa možganov pa bo z ledu odsoten približno teden dni. Ker v rednem delu nismo dobili zmagovalca, je sledil 20 minutni podaljšek. Utrujenost igralcev na obeh straneh je bila očitna, svežine v igri ni bilo več toliko, kljub vsemu pa je Alagič z lepim strelom v 16. minuti podaljška poskrbel za veselje na klopi Železarjev in svoji ekipi prinesel drugo zmago v četrtfinalu.

Serija se sedaj zopet seli na Jesenice, dvorana Podmežakla bo jutri prizorišče novega hokejskega derbija. Prvi plošček bo tokrat vrgel legendarni Edo Hafner, predsednik Anže Pogačar pa bo podelil tudi plaketi za NAJ ŽELEZARJA in NAJ MLADEGA ŽELEZARJA v rednem delu sezone. Pristop in igra jeseniških igralcev bo pred domačimi navijači zagotovo na višjem nivoju, obeta pa se nam lep hokejski večer. Zato ne manjkaj, hokejisti v rdečih dresih te pričakujejo na tribuni Podmežakle. Z vašo pomočjo bo pot do nove zmage lažja, z njo pa bi bili Železarji z eno nogo že v polfinalu Alpske hokejske lige.

Vstopnice so še vedno na voljo na vseh bencinskih servisih Petrol, na www.mojekarte.si ali pa na blagajni pred dvorano.