HDD Sij Acroni Jesenice – HK Playboy Slavija 8:0

Dvorana Podmežakla, gledalcev 160

Sodniki: Čamdžič, Režek, Snoj

SIJ Acroni Jesenice: Vlahovič, Kogovšek, Brglez, Brun Rauh, Brus, Čimžar, Glavič, Jezovšek, Kalan, Korošec, Kraigher, Logar, Pem, Planko, Rajsar, J. Sodja, U. Sodja, Šturm, Stojan, Svetina, Tomaževič, Urukalo

Strelci: 1:0 Pem (Planko, J.Sodja, 11′), 2:0 Svetina (Kraigher, 12′, PP1) 3:0 Tomaževič (Svetina, 16′) 4:0 Rajsar (Pem, 26′) 5:0 Čimžar (Jezovšek, Kalan, 32′) 6:0 J. Sodja (Šturm, Stojan, 45′) 7:0 Kalan (Čimžar, Jezovšek, 50′) 8:0 Planko (Pem, 59′)

Streli na gol: SIJ Acroni Jesenice 61, HK Playboy Slavija 12

Kazenske minute: SIJ Acroni Jesenice 6, HK Playboy Slavija 36

 

Z včerajšnjim dvobojem med HDD Sij Acroni Jesenice in HK Playboy Slavijo se je nadaljevalo tudi državno prvenstvo. Jeseničani so bili izrazito boljši nasprotnik, o čemer priča tudi razmerje strelov na vrata (61:12). Trener Gaber Glavič je v vratih začel z mladim Markom Vlahovičem, ki skozi celotno tekmo ni imel prav veliko dela. V enem izmed naletov igralcev Slavije, si je ramo poškodoval Žan Jezovšek, vendar bo jutri kljub vsemu svoji ekipi pomagal do nove zmage . Z visoko zmago so se železarji na lestvici uvrstili na prvo mesto, na drugem mestu je z enakim številom točk HK SŽ Olimpija.

Jutri ob 19. uri pa železarje čaka veliko težji test. V dvorani Podmežakla bomo lahko spremljali dvoboj med domačo ekipo in ekipo EC Kitzbühel. V prejšnji sezoni so Jeseničani na obeh medsebojnih tekmah zmagali, v domači dvorani z rezultatom 3:0, v njihovi dvorani pa z 9:1. Zagotovo pa bodo imeli tokrat veliko težje delo, saj se je ekipa iz Kitzbühela pred letošnjo sezono okrepila. Ekipa Kitzbühela ima v svojih vrstah odličnega, mladega finskega vratarja Kangaskorteja, ki je po 5 odigranih tekmah na tretjem mestu po odstotku ubranjenih strelov. V svojo ekipo pa so pred letošnjo sezono zvabili tudi slovenskega branilca Matica Jančarja.

Železarji bodo tako jutri lovili že peto zaporedno zmago v Alpski hokejski ligi, Kitzbühel pa v Podmežaklo prihaja s popotnico dveh zaporednih porazov.

Z vašo pomočjo bo lov na nove 3 točke veliko lažji, zato vabljeni jutri ob 19. uri v dvorano Podmežakla!