Tivoli bo jutri prizorišče tretje finalne tekme državnega prvenstva. Železarji imajo lepo prednost. V zmagah vodijo z 2:0 in za osvojitev naslova najboljšega hokejskega kolektiva v državi potrebujejo samo eno zmago. Nihče ne želi ničesar prepustiti naključju, nihče ne želi taktizirati. Jeseniška ekipa obljublja napad na naslov prvaka. Morda bi bilo res lepše pokal dvigniti v Podmežakli, ampak zakaj ne bi bil Tivoli še enkrat rdeč.

Na drugi tekmi finala so Jeseničani nadigrali Olimpijo in na koncu slavili zasluženo zmago. Skozi srečanje so bili boljši nasprotnik. Že v prvem delu je Olimpija ostala v stiku z Železarji bolj po spletu okoliščin in dveh domačih napakah v obrambi. Olimpija je ob koncu druge tretjine sicer pritisnila na gol Jesenic, vendar to ni ogrozilo jeseniškega vodstva. V zadnji tretjini pa so bile vse niti igre v rokah domačih junakov. Na krilih glasne publike je bilo Železarjem tudi lažje igrati. Na začetku tretje tretjine so si priigrali dva gola prednosti, svojo zmago pa potrdili z zadetkom v nebranjeno mrežo.

Jeseniška ekipa ima tri zaključne ploščke. Olimpija, ki je bila pred finalno serijo velik favorit, je ranjena in stisnjena v kot. Jeseniški trener Nik Zupančič ve, da je nasprotnik takrat najbolj nevaren. Olimpijo lahko reši le napad na vse ali nič. Jeseniški položaj je dober, o taktiziranju pa vodja jeseniške stroke noče niti slišati. Dve že osvojeni zmagi sta bili prigarani. V ekipi vlada pozitivna energija. Na današnjem treningu se je pozornost posvečala še odpravi nekaterih napak, ki so se pojavljale v zadnjih dveh tekmah, sicer pa je Nik Zupančič zelo zadovoljen z igro svoje ekipe v zadnji tretjini tekme na Jesenicah. V Tivoliju bo vsak dosežek prigaran saj se vsi zavedajo, da jim nič ne bo podarjeno.

Jeseniški napadalec Sašo Rajsar je na nedeljski tekmi poskrbel za izenačenje na 1:1. Po tekmi je bil vesel ekipnega uspeha. Pohvalil je jeseniško igro v obrambi v zadnji tretjini. Brez prejetega zadetka je pot do zmage vsekakor lažja, Železarji pa so ravno v zadnji tretjini dokončno zlomili nasprotnika. Pred tretjo tekmo je bil Sašo v pogovoru kratek in jasen: »V Ljubljano po kanto!« Vseeno je nadaljeval bol previdno. V Tivoliju pričakuje najtežjo tekmo v seriji. Ekipo ne smeta prevzeti dve prepričljivi zmagi, ne sme biti ležernosti. Jeseničanom bodo ob strani spet stali navijači, ki jih bo, vsaj po napovedih, v Tivoli prišlo zelo veliko. Za jeseniško navijaško predstavo pa Sašo spet na kratko: »Fenomenalno! Kot v starih časih.«

Sebastjan Hadžič se je pred nekaj meseci preselil iz Ljubljane nazaj na Jesenice. Po drugi zmagi v seriji za prvaka je bil prepričan, da je zmaga zasluženo v jeseniških rokah. Jure Sotlar je s svojo potezo na koncu tekme pokazal, da v ekipi Železarjev vlada ekipni duh. Sebastjan napoveduje, da bo ta ekipni duh ekipo popeljal do nove zmage in da bodo sredi Ljubljane in sredi Tivolija dvignili pokal prvaka. Če bodo igrali tako, kot znajo, potem se za zmago ni bati.

Tretja tekma finala se bo začela ob 19.15.

Vsi za šampione rdeče!