HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 4:2

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2.900
 
Sodniki: Zrnič, Bajt, Snoj, Režek
 
Kazenske minute: Jesenice 10, Olimpija 14
Streli na gol: Jesenice 28, Olimpija 28
 
Strelci:
0:1 Pešut (Mušič, Čepon, PP1, 13′)
1:1 Glavič (Čimžar, Gagnon, 18′)
2:1 J. Sodja (Brus, Pesjak, 27′)
2:2 Simšič (Pešut, 29′)
3:2 Tomaževič (Rodman, Paradis, PP1, 37′)
4:2 Tavželj (Sodja U., Sodja J., 43′)
 
V dvorani Podmežakla si je kljub slabemu vremenu prvo tekmo finala DP ogledalo skoraj 3.000 navijačev, ki so podpirali obe ekipi. Železarji so tokrat nastopili z dvema tujima vratarjema, tekmo pa je pričel Matt Climie. 
 
V prvi tretjini so prevladovali gostje iz Ljubljane. Priigrali so si predvsem več priložnosti in strelov, njihovi hokejisti pa so Železarje kar nekajkrat stisnili v obrambno tretjino. Vratar Matt Climie je prvič klonil v 13. minuti, ko je z veliko sreče plošček v gol pospravil Pešut. V nadaljevanju so domači hokejisti na krilih svojih navijačev pričeli z bolj napadalno igro in si preko Davida Rodmana, Brusa in Kalana priigrali lepe priložnosti za izenačenje, a je bil vratar Us vsakič na mestu. Vztrajnost je bila poplačana v 18. minuti, ko je plošček po strelu Čimžarja v gol preusmeril Glavič in še pred iztekom prve tretjine poskrbel za izenačenje. V drugi tretjini je bila igra Železarjev vedno bolj podobna tisti iz končnice Alpske lige. V 27. minuti so tudi prvič povedli. Pred golom Usa je bil najbolj spreten Jaka Sodja, plošček pa je končal v mreži. Po vodilnem zadetku so se razživele tudi tribune. Veselje navijačev pa ni trajalo dolgo, saj je že nekaj minut kasneje vratarja Climieja z natančnim diagonalnim strelom ukanil Simšič. Blaž Tomaževič je v igri z igralcem več na ledu nekaj minut pred iztekom druge tretjine poskrbel za vodstvo svoje ekipe in mirnejše nadaljevanje tekme. Vidno utrujeni gostje so poskušali držati korak s svežimi hokejisti Jesenic, a jim je to le malokrat uspevalo. Na pričetku zadnje tretjine je prišlo tudi do menjave v vratih pri Železarjih. Climieja je zamenjal Saunders in že takoj z nekaj odličnimi obrambami spomnil na njegove obrambe iz lanske sezone. Piko na i lepemu hokejskemu večeru je s pravim projektilom in zadetkom za 4:2 postavil še kapetan Tavželj. V 49. minuti sta na kazensko klop sedla Gagnon in Paradis, hokejisti Olimpije pa so imeli odlično priložnost za morebitno izenačenje. Igra 5 na 3 jim nikakor ni stekla, trdoživi Železarji pa so se uspeli ubraniti. Gostje so do konca tekme pritisnili še kar nekajkrat, a jim Saundersa ni uspelo premagati. Prva tekma se je tako končala v korist Železarjev, z dvema zadetkoma prednosti in polno mero samozavesti pa bodo v četrtek potovali še v Ljubljano, kjer bo ob 20. uri na sporedu še druga in hkrati zadnja tekma finala DP. 
 
Vrhunci torkove tekme

Vse navijače vabimo, da nas podprete tudi v Ljubljani. Obarvajmo Tivoli v rdeče in pomagajmo našim hokejistom do nove zvezdice!