Po ponedeljkovi zmagi na derbiju in eni najboljših predstav Železarjev v letošnjih bojih z Olimpijo, se bo danes z večerno tekmo proti trenutno vodilni ekipi v skupini za razigravanje zaključil še drugi del tekmovanja. Železarji se bodo ob 20. uri v Brunicu pomerili z Volkovi iz Pustertala. Prvo in drugo mesto sta že oddana za ekipi Pustertala in Cortine, za preostali dve, ki prinašata možnost izbire nasprotnika v četrtfinalu, pa se bodo na večernih tekmah pomerile preostale 4 ekipe, med katerimi je tudi jeseniška. Kombinacij je kar nekaj, nekaj pa je jasno. Da bi upali na čim višjo uvrstitev, morajo danes Železarji zmagati. V postavo Jeseničanov se bo danes po prestani kazni vrnil napadalec Gašper Glavič. Prvo tekmo, ki je bila pred dobrima dvema tednoma odigrana v dvorani Podmežakla, so z rezultatom 2:4 dobili gostje. Jeseničani so bili na tisti tekmi povsem enakovreden, na čase celo boljši tekmec. Tisto tekmo je zaznamovalo kar nekaj sodniških napak in skorajšen preobrat naše ekipe, ki je v 28. minuti izgubljala z 1:3, a je potem v 38. minuti Gašper Seršen z zadetkom svoji ekipi prinesel nekaj upanja. V zadnji tretjini so Jeseničani vršili ogromno pritiska na gol vratarja Furlonga, za preobrat pa je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Končni rezultat je z zadetkom v prazno mrežo 8 sekund pred koncem tekme postavil Traversa.

Trener Šivic je po zmagi na derbiju pokazal veliko navdušenja nad predstavo svoje ekipe, obenem pa je poudaril, da bo potrebno glave hitro umiriti, saj je pred ekipo najpomembnejši del sezone. V soboto se namreč pričenja četrtfinale. Medtem, ko je v skupini za razigravanje še veliko neznank, je v preostalih dveh skupinah, kjer so se ekipe borile za še preostali dve vstopnici za četrtfinale že danes jasno, da sta si četrtfinale priborili tudi ekipi Feldkircha in Salzburga. Navijači Jesenic so lahko pred pričetkom končnice dokaj optimistični, saj njihovi hokejisti na ledu kažejo dobre predstave, pravo formo pa je očitno našel tudi vratar Žiga Kogovšek, ki je na zadnjih treh tekmah prejel samo 1 zadetek.

Današnja tekma se prične ob 20. uri, spremljate pa jo lahko preko plačljivega prenosa na tem linku https://www.sprade.tv/kalender/.

Vsi za šampione rdeče!