Alpska hokejska liga, Kitzbühel

EC Die Adler Kitzbűhel – HDD SIJ Acroni Jesenice 4:3
(po podaljšku)

Kazenske minute:
Streli na gol:

0:1 Sodja J. (Seršen, Šturm, 9′)
0:2 Ankerst (Hebar, Stojan, PP1, 14′)
0:3 Ankerst (Sodja U., 22′)
1:3 Echtler (Fredin, Hochfilzer, PP1, 27′)
2:3 Schreiber (Hochfilzer, Havlik, 48′)
3:3 Ebner (Hochfilzer, Echtler, PP1, 56′)
4:3 Mader (Bolterle, Kreuter, 65′)

Na tokratno gostovanje pri ekipi Kitzbühela se Železarji niso odpravili sami. Na tribunah jih je bodrilo nekaj deset članov navijaške skupine Red Steelers Ultras Jesenice. Trener Šivic je imel na voljo skorajda polno zasedbo, manjkala sta le Poklukar in Širovnik. Železarji so že takoj v prvih minutah ogrozili vrata domačih hokejistov, a je strela Hebarja in Ankersta vratar Ridderwall ubranil. Igra je potekala na obeh straneh, nekoliko bolj nevarni pa so bili jeseniški hokejisti. Prvi zadetek so dosegli v 9. minuti, ko je bil uspešen Jaka Sodja. V 12. minuti je na kazensko klop sedel Maurer, dobro minuto kasneje pa so Jeseničani dosegli še drugi zadetek na tekmi. Lepo kombinacijo podaj med Stojanom in Hebarjem je z zadetkom zaključil Ankerst.

V nadaljevanju so pritisnili tudi domači hokejisti. Nekajkrat se je z obrambo izkazal Kogovšek, posebej nevarni pa so bili streli Havlika, Echtlerja in Maderja. Ko so Železarji v 22. minuti dosegli še tretji zadetek na tekmi, je kazalo, da bodo tekmo vendarle mirno pripeljali do konca. Nekaj minut nezbranosti v obrambi je botrovalo k prvemu zadetku domačih hokejistov. V 27. minuti ga je dosegel Echtler, ki je bil na tej tekmi eden najnevarnejših igralcev domače ekipe. Jeseniški hokejisti se po prejetem zadetku niso mogli pobrati, poskušali so s streli iz vseh položajev, a je bil Ridderwall zanesljiv. Domači hokejisti so dobili krila, po drugem zadetku v mreži Kogovška pa so tudi navijači začutili, da lahko pride do preobrata. Ta se je zgodil v 56. minuti. Na kazenski klopi je zaradi prekrška sedel Hebar, domačini pa so preko Ebnerja izenačili. Tekma je šla v podaljške, v katerih so si Železarji ustvarili nekaj več priložnosti, a podobno kot na prejšnjih tekmah v letošnji sezoni, niso bili nagrajeni z zadetkom. Za končnih 4:3 je z lepim zadetkom svoji ekipi zmago prinesel Mader, Jeseničani pa so zopet plačali davek neizkušenosti in nezbranosti v obrambi.

V soboto ob 18. uri v dvorano Podmežakla prihaja ekipa Feldkircha. Jeseniški hokejisti bodo morali pokazati svojo najboljšo igro, saj jim bodo nasproti stala imena kot so Robin Soudek, Dylan Stanley, Steven Birnstill in drugi. Vabljeni v čim večjem številu!