Našo ekipo je pred nadaljevanjem sezone okrepil 25 – letni vratar francoskega porekla, Antoine Bonvalot. Gre za vratarja, ki je bil v mlajših kategorijah standarden član francoske reprezentance. Večino svoje hokejske kariere je preživel v Grenoblu, kjer je še v lanski sezoni opravljal vlogo drugega vratarja. Pred letošnjo sezono je prestopil v Lyon kot prvi vratar, a je medtem ostal brez kluba, saj se je Lyon zaradi finančnih težav preselil v 4. francosko ligo. 

Izjava trenerja Mitje Šivica: “Odločili smo se, da pripeljemo novega vratarja. Predvsem zaradi tega, ker vidimo, da smo zelo blizu, v vratih pa imamo Žiga, ki je še vedno zelo mlad in je pred njim še lepa prihodnost, a je mogoče ta preskok zanj še prevelik. Urban je v zadnjih dveh sezonah branil zelo malo, čeprav je na zadnji dveh tekmah opravil odlično delo. Ekipa ne igra slabo in z nekaj sreče bi bili danes veliko višje na lestvici. Zato smo se odločili, da pripeljemo vratarja, ki nam bo znal pomagat. Naša prva možnost je bil slovenski vratar, napeli smo tudi vse moči, da bi prestop realizirali, a se na žalost ni izšlo. Zato smo sedaj podpisali pogodbo z Bonvalotom. Zadnja leta je bil zelo soliden v Grenoblu, kljub temu, da so imeli enega izmed najboljših vratarjev v ligi. Odločil se je, da si poišče klub, kjer bo prvi vratar. To možnost so mu ponudili v Lyonu, a se potem ni izšlo po načrtih. Tako je ostal brez kluba, imel pa je še nekaj ponudb iz Francije. Na koncu se je zaradi tradicije in ekipe odločil za prihod na Jesenice. Ve kam prihaja in je zelo motiviran. Kljub temu, da mu nismo ponudili finančno tako dobre ponudbe kot drugod, se je odločil za prihod k nam. Z veseljem ga pozdravljam in mislim, da bo velik plus za to ekipo. Gre za kvalitetnega vratarja, ki je poleg vsega tudi odlična oseba in po pričevanju vseh, s katerimi sem govoril v zadnjih dneh, je to za nas fantastična okrepitev!”

Želja mnogih navijačev se je torej uresničila, sedaj pa je čas, da se pokaže prava kvaliteta te ekipe. Antoine bo nosil dres s številko 35 in bo na Jesenice prispel danes v večernih urah.