Po štirinajstih odigranih tekmah v Alpski hokejski ligi so železarji na odličnem tretjem mestu. Dosežek, katerega jim je pred pričetkom sezone pripisovalo le malo ljudi. Z zagotovostjo lahko rečemo, da so Gaber Glavič in njegovi varovanci presegli pričakovanja hokejskih navdušencev, z borbeno in domiselno igro pa bodo zagotovo nadaljevali tudi v prihodnje.

Kako pa železarjem kaže v preostalih statističnih kategorijah?

NAJBOLJŠI STRELEC PO ŠTEVILU DOSEŽENIH TOČK

Naš najboljši strelec po številu doseženih točk je Luka Kalan, ki je na 14 tekmah dosegel 18 točk (9 golov, 9 asistenc) in si trenutno s še nekaterimi drugimi hokejisti deli 15. mesto.

NAJBOLJŠI V +/- STATISTIKI

Trenutno sta v tej statistični kategoriji najboljša člana 2. napada, Markus Piispanen in Luka Kalan, ki imata +/- razmerje +11. Takoj za njim je njun soigralec Miha Brus, s +/- razmerjem +10.

NAJBOLJŠI VRATAR PO ODSTOTKU OBRANJENIH STRELOV

Naš prvi vratar Clarke Saunders je trenutno na visokem 4. mestu. Zaustavil je kar 93,4% vseh strelov na njegova vrata. Mladi vratar Mark Vlahovič je do sedaj v ligi AHL odigral le eno tekmo in takoj ohranil mrežo nedotaknjeno.

ŠTEVILO KAZENSKIH MINUT

Največ kazenskih minut si je v dosedanjih odigranih tekmah prislužil Gašper Glavič in sicer 37. Odigral je 12 tekem, njegovo povprečje pa je 3,10 kazenskih minut na tekmo. Trenutno je v tej statistični prvini na visokem 6. mestu.

ODSTOTEK IGRE Z IGRALCEM VEČ

Železarji so trenutno na visokem 7. mestu, s kar 21,1% izkoriščenih priložnosti z igralcem več. Priložnost igre z igralcem več se jim je ponudila kar 71 – krat, dosegli pa so 15 zadetkov.

ODSTOTEK IGRE Z IGRALCEM MANJ

V tej kategoriji so železarji na 7. mestu, ubranijo pa se v 81,8% primerih, ko ima nasprotnik na ledu igralca več.

IZKORIŠČEN ODSTOTEK STRELOV

Ta prvina velja za eno izmed najpomembnejših, hokejisti Jesenic pa izkoristijo 9,44% vseh svojih strelov, kar jih uvršča na 7. mesto. Na štirinajstih tekmah so sprožili 551 strelov, dosegli pa so 52 zadetkov.

ŠTEVILO GLEDALCEV NA TEKMAH

Jeseničani so v letošnji sezoni odigrali 8 domačih tekem, privabiti pa jim je uspelo 7.650 navijačev. V povprečju to pomeni kar 956 na tekmo, to pa jih uvršča na visoko 3. mesto v Alpski hokejski ligi.