Asiago Hockey – HDD Sij Acroni Jesenice 1:3
Odear Asiago, gledalcev 720

Sodniki: Bulovec, Benvegnu, Basso, Bedynek

Kazenske minute: Asiago 8, Jesenice 10
Streli na gol: Asiago 28, Jesenice 28

Strelci:
0:1 Rodman (Gagnon, Paradis, 21′)
1:1 Rosa (Gellert, Pietroniro, 26′)
1:2 Bašič (Glavič, Gagnon, PP1, 39′)
1:3 Tomaževič (Paradis, Pem, 43′)

Po sredini domači zmagi so se Železarji tokrat odpravili na novo gostovanje v več kot 300 km oddaljeni Asiago. Trener Rodman še vedno ni mogel računati na poškodovana Čimžarja in Kalana. Kljub temu pa so imeli naši hokejisti z dvema zmagama na svojem kontu veliko psihološko prednost. V prvi tretjini sta obe ekipi dodobra ogreli vratarja obeh moštev. Domači hokejisti so bili kljub odsotnosti njihovega najboljšega strelca Bardara zelo nevarni. Na ledu so imeli tudi dva igralca več, a številčne prednosti niso izkoristili. V 12. minuti je z nenadnim strelom po tleh vratarja Climieja skušal presenetiti Pietroniro, a je bil jeseniški vratar na strel pripravljen. Na drugi strani pa je imela obramba Asiaga kar nekaj težav s hokejisti Jesenic, veliko težav jim je povzročal predvsem Paradis. Tako igra kot tudi razmerje v strelih je bilo v prvi tretjini povsem izenačeno. 

Druga tretjina se je pričela po željah jeseniških hokejistov. Le nekaj sekund po pričetku, je vratarja Cloutierja s strelom presenetil Rodman in razveselil številne jeseniške navijače, ki so spodbujali naše hokejiste. Vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj je v 26. minuti Rosa z izjemno natančnim strelom nad ramo premagal sicer odličnega vratarja Climieja. V nadaljevanju se je igra povsem razživela, priložnosti so se vrstile na obeh straneh, nekoliko več pa so jih imeli domači hokejisti. V celotni četrtfinalni seriji sta vratarja obeh moštev pokazala, da gre za zelo kakovostna igralca, to pa sta s številnimi obrambami dokazala tudi na tej tekmi. Vratar Cloutier pa je bil povsem nemočen v 39. minuti, ko so imeli Železarji na ledu igralca več. Do ploščka je prišel Bašič, streljal iz strani in zadel v zgornji vratarjev kot. Navdušenje po doseženem zadetku se je komajda poleglo in že so Jeseničani zopet zadeli. Po strelu Paradisa je do odbitega ploščka prišel Tomaževič in svoji ekipi priboril vodstvo dveh zadetkov. Do konca tekme je ekipa Asiaga na vse načine poskušala priti do zadetka, a jim odlična igra Železarjev v obrambi ni dopustila resnejših priložnosti. Jeseniški hokejisti so tako skupaj s svojimi navijači ponovno lahko slavili, že jutri pa bodo imeli zaključni plošček za uvrstitev v polfinale Alpske lige. 

IZJAVA ANDREJA TAVŽLJA PO TEKMI:

“Vse tekme četrtfinala so bile izjemno izenačene, odločale so večinoma malenkosti. V vratih imamo izjemnega Matta, ki nam vsako tekmo s svojimi obrambami omogoči priložnost za zmago. Začetne minute so bile težke, a smo uspeli ubraniti nalet Asiaga. V drugi tretjini smo hitro dosegli zadetek, izkoristili smo tudi igralca več na ledu, v zadnji tretjini pa smo tekmo nadzorovali in s tretjim zadetkom postavili piko na i. Ekipa iz tekme v tekmo vse bolj verjame v to, da se lahko uvrstimo v polfinale, samozavest nam raste. Jutri pričakujemo nevarni Asiago, ki bo naredil vse, da se njihova sezona ne zaključi. Zahvaliti se moram tudi našim navijačem za podporo na gostovanju. Popolnoma so preglasili domače navijače. Jutri si vsak od nas želi, da bi bilo vzdušje na tekmi takšno, kot je bilo v sredo. Navijači so in vedno bodo ključ do uspeha!”

Jutrišnja tekma se prične ob 18. uri. Hokej, ki ga na zadnjih nekaj tekmah prikazujejo naši Železarji, je odlično vabilo na tekmo. Tekmo bo odprl mladi hokejist Rožle Ajdišek. Na tekmi bomo ponovno preko nagradne igre zbirali sredstva za Društvo Žarek. Razlogov za obisk jutrišnje tekme je veliko, dvorana Podmežakla pa bo zopet polna jeseniških navijačev!