HDD Sij Acroni Jesenice – WSV Sterzing 3:0
Dvorana Podmežakla, gledalcev 877

Sodniki: Ofner, Reisinger, Durchner, Miklič

Kazenske minute: Jesenice 6, Vipiteno 6
Streli na gol: Jesenice 32, Vipiteno 26

Strelci:
1:0 Brus (Tavželj, Tomaževič, 51′)
2:0 Kalan (56′)
3:0 Kalan (EN, 60′)

Z včerajšnjo tekmo se je tudi uradno pričel boj za končnico. Železarji so se v domači dvorani pomerili z ekipo, ki jo vodi slovenski selektor Ivo Jan. V ekipo Jesenic se je po daljši odsotnosti vrnil Paradis, zaradi poškodbe pa je manjkal Pesjak. Domači hokejisti so šli v tekmo odločeni, da prednost domačega terena izkoristijo z zmago. Nekaj manj kot 900 gledalcev v dvorani Podmežakla je v prvi tretjini videli hiter in napadalen hokej s strani obeh moštev. Nekoliko boljše priložnosti so si vendarle preko strelov Kalana, Brusa in Pema ustvarili Železarji, a je bil vratar Vallini enostavno nerešljiva uganka za jeseniške napadalce.

V drugi tretjini so Železarji pritisnili na plin in goste stisnili pred svoja vrata. Po vratnicah Rodmana in Kalana so navijači začutili, da zadetek visi v zraku. Z glasnim vzpodbujanjem so pospremili skorajda vsako akcijo naših hokejistov. Da je na kocki veliko in da gre za zelo pomembno tekmo, so nakazovala tudi številna manjša prerivanja, glavna akterja pa sta bila McNally in Gagnon. Kljub številnim priložnostim in dobri igri, so tudi po 40. minutah mreži ostali nedotaknjeni. V nadaljevanju je domače hokejiste reševal tudi Climie, saj so si gostje pripravili kar nekaj nevarnih strelov. Jeseničani so dolgo časa lomili obrambo gostov, prvi zadetek pa so dosegli v 51. minuti. Pred vrati Vallinija je plošček dolgo krožil, na koncu pa je strel Brusa vendarle končal za hrbtom italijanskega čuvaja mreže. Le 5 minut kasneje pa so se Železarji veselili še drugega zadetka. V obrambni tretjini Vipitena sta dva igralca gostov trčila in izgubila plošček, do njega sta zadrsala vratar Vallini in Kalan, slednji pa je bil v borbi za plošček uspešnejši in mu ni bilo težko zadeti praznega gola. Ob izteku tekme je Ivo Jan iz vrat potegnil še vratarja, končni izid 3:0 pa je z novim zadetkom potrdil Luka Kalan. Slavje jeseniških hokejistov z navijači se je lahko pričelo. S to zmago so Železarji naredili velik korak h končnici, uvrstitev pa bodo morali z novo zmago potrditi še jutri, tokrat na terenu Vipitena.

IZJAVA TRENERJA MARCELA RODMANA PO TEKMI (vir HokejTV.si): “Moram reči, da je bil Vipiteno tokrat težek nasprotnik, odigrali so zelo dobro. A tudi mi smo prikazali dobro predstavo. Zelo pohvalno, imeli smo pravi odnos. Priigrali smo si veliko priložnosti. Dolgo ni šlo v gol, na koncu nam je le uspelo. Zaslužili smo si zmago. Naš načrt je, da si v četrtek zagotovimo četrtfinale. Vem, koga bi si tam želel za tekmeca, a o tem še ne bom govoril. Najprej moramo tja priti.”