HC Fassa Falcons – HDD Sij Acroni Jesenice 0:10
Alba di Canazei

Sodniki: Metzinger, Miklič, Giacomozzi F., Giacomozzi P.

Kazenske minute: Fassa 23, Jesenice 15
Streli na gol: Fassa 14, Jesenice 54

Strelci:
0:1 Seršen (Gagnon, Sodja U., 2′)
0:2 Sodja J. (Čimžar, Urukalo, 3′)
0:3 Pance (Čimžar, Bašič, 8′)
0:4 Bašič (Čimžar, Stojan, 10′)
0:5 Brus (Rodman, Pem, PP1, 16′)
0:6 Čimžar (Pem, Bašič, 24′)
0:7 Svetina (Kalan, Stojan, 53′)
0:8 Svetina (Seršen, Stojan, 56′)
0:9 Pance (Bašič, Tavželj, PP1, 59′)
0:10 Svetina (Seršen, Pesjak, 59′)

Po visoki in zanesljivi zmagi pred nekaj dnevi nad ekipo Milana, so se danes Železarji odpravili še na gostovanje k ekipi HC Fassa Falcons. Nova zmaga bi v garderobo jeseniških hokejistov prinesla prepotrebno samozavest, zato kaj manj kot zanesljivo zmago Železarji niti niso pričakovali. Že v uvodnih minutah so pokazali, da brez dvoma veljajo za favorite današnje tekme. Po dobrih 3. minutah tekme je na semaforju pisalo 0:2, zadela pa sta Gašper Seršen in Jaka Sodja. Igra se je preselila pred vrata Scolaja, ki je bil pod nenehnim pritiskom. Streli Železarjev so se vrstili eden za drugim, domači hokejisti pa so le s težavo plošček spravili iz svoje obrambne tretjine. Ko so v 10. minuti jeseniški hokejisti vodili že z visokih 0:4, se je zdelo nemogoče, da bi gostje tekmo lahko spreobrnili v svojo korist. V 16. minuti so Jeseničani izkoristili tudi igralca več na ledu, pod zadetek pa se je vpisal Miha Brus.

Tudi drugo tretjino so Železarji pričeli silovito in napadalno. Za visokih 0:6 je v 24. minuti zadel še Čimžar. Nekaj več kot 3 minute kasneje pa se je pred golom Scolaja zaiskrilo. Gagnon in Zandonella sta zaradi pretepa za 5 minut sedla na kazensko klop, domači hokejisti pa so imeli igralca več na ledu. Obramba z Avsenikom v golu je zdržala, kmalu zatem pa so imeli jeseniški hokejisti po izključitvah Deluca in Castlungerja kar dva igralca več na ledu. Sledile so težke minute za domače hokejiste, a je vratar Scola zaustavil vse strele Železarjev. Razmerje v strelih po dveh tretjinah pa je bilo kar 9:34 v korist naših hokejistov. V zadnji tretjini so domači hokejisti vendarle prišli do nekaj nevarnih strelov, a je bil Avsenik pripravljen. Trener Rodman je po visokem vodstvu v zadnji tretjini nekoliko več igralnega časa namenil četrtemu napadu. Železarji se kljub visokemu vodstvu niso nameravali ustaviti, v 53. minuti pa so dosegli še sedmi zadetek na tekmi. Prispeval pa ga je Erik Svetina, ki je v drugem napadu odlično nadomestil poškodovanega Paradisa. Isti igralec je dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi, igralci Fasse pa niso uspeli najti recepta za danes odlične jeseniške hokejiste. Še en neverjeten strelski večer Železarjev je z zadetkom v 59. minuti nadaljeval Eric Pance, le nekaj sekund kasneje pa je svoj tretji zadetek prispeval še Svetina. Jeseniški hokejisti so na zadnjih dveh tekmah prispevali kar 17 zadetkov, svojo formo pa pred izločilnimi boji očitno dvigujejo.

V rednem delu Alpske lige nas čakata še dve tekmi, prva že v sredo 6.3. proti ekipi Bregenzerwald. Še prej pa nas čaka še polfinale DP, ki ga bomo odigrali v ponedeljek, 4.3. ob 19. uri v dvorani Podmežakla. Pomerili pa se bomo z ekipo HK Triglav Kranj. Vabljeni!