EK Zell am See : Team Jesenice 4:3
(0:3, 0:0, 4:0)

Zell am See, ledena dvorana. Gledalcev: 649.

Strelci: 0:1 Sefič (Razingar, Manfreda, 1.), 0:2 Sefič (Manfreda, 4.), 0:3 Remar (Zupančič, Rajsar,18.), 1:3 Vala (Wilfan, 41., PP1), 2:3 Rataj (Vala, Dinhopel, 45.), 3:3 Wilfan (Winzig, Trummer, 54.), 4:3 Wilfan (Vala, 60., PP1)

Kazenske minute: Zell am See 4 (2, 0, 2), Jesenice 10 (2, 4, 4)
Streli na gol: Zell am See 44 (10, 11, 23), Jesenice 28 (12, 8, 8)

Team Jesenice: Boh, Pavlič, Svete, Zupančič, Razingar, Sefič, Manfreda, Berlisk, Ejup, Brus, Dolinšek, Remar, Stan, Rakovič, Sodja, Rajsar, Zajšek, Jeklič, Kozar, Jazbec, Podrekar, Hadžič. Trener: Gorazd Rekelj.

Jeseničani so se v času nedeljskega kosila odpravili na svoje tretje gostovanje, to pot v Zell am See. Nasprotnika sta dan pred tem zabeležila prepričljivi zmagi, Jeseničani na domačem ledu, Zell am See pa na gostovanju v Kranju. Ampak Železarji so na pot odšli s prepričanjem v zmago in srečanje tako tudi začeli. Že v prvem napadu so jeseniški hokejisti dosegli zadetek in to po vsega 18. sekundah. Udarni napad je takoj naredil zmedo pred golom domačih, David Sefič pa je odbit plošček pospravil v prazno mrežo. Na novo veselje ni bilo potrebno čakati ravno dolgo. Po podaji Marjana Manfrede izza gola, je bil na pravem mestu ponovno David Sefič in prednost je bila že lepa. Domači so poskušali ujeti nasprotnika, poskušali pa so z vseh možnih pozicij. Ampak akcije niso bile izdelane, Matic Boh pa ni imel veliko težav s krotenjem ploščka. Jeseničani so bili precej nevarnejši. Najprej je v protinapadu poskušal Manfreda, nato pa še dvakrat Tomaž Razingar, ki se je spretno prikradel pred nasprotnega vratarja, za zadetek pa ni bilo več dovolj prostora. Uspešno igra z igralcem manj je takoj za tem imela za posledico silovit napad in nov zadetek v golu domačih. To pot je bil uspešen in spreten Aleš Remar. Nekaj pred iztekom prvega dela je na klop za kaznovane sedel še domačin, Jeseničanom pa je za drugi del ostalo nekaj manj kot minuta prednosti. Vsekakor je bila peščica jeseniških navijačev lahko zadovoljna s pristopom, igro, predvsem pa z izidom. A konec je bil še daleč.

Podpora Jesenicam je prihajala tudi s tribune
Podpora Jesenicam je prihajala tudi s tribune

Druga tretjina ni prinesla toliko razburjenj ob zadetkih, hokej pa je bil še naprej zanimiv. Jeseničani so najprej poskušali izkoristiti priložnost z igralcem več. Blizu uspehu je bil David Sefič. Takoj za tem so se Železarji še uspešno ubranili z igralcem manj. Pobudo so prepustili nasprotniku, vendar pa v obrambnih nalogah igrali odločno in odgovorno. V protinapadih so bili sila nevarni, svoje priložnosti pa so zamudili najprej Razingar, nekaj kasneje še Sašo Rajsar, nato pa Denis Rakovič. Ampak Jeseniške akcije so bile hitre in domiselne, tiste prave, jeseniške. Manjkala je le tista pika na i, da bi se domači dokončno predali. Tudi ob igri z igralcem manj ob koncu tretjine se pravzaprav ni poznalo, da imajo Železarji manj mož na ledu in če ne bi sirena označila konec drugega dela, bi bili Jeseničani še kako nevarni v protinapadu. Tako pa je ostala prednost tudi pred drugim odmorom izdatna, le v uvodu tretje tretjine so se morali Jeseničani braniti s štirimi igralci.

David Sefič je dosegel dva hitra zadetka, žal pa to ni zadostovalo
David Sefič je dosegel dva hitra zadetka, žal pa to ni zadostovalo

Začetek zadnje tretjine ni bil uspešen. Jeseničani so z igralcem manj hitro prejeli zadetek. Veliko prerivanja je bilo pred Maticem Bohom, domači so dvignili roke, sodniki pa so se po dolgem posvetu odločili priznati zadetek. To je domačim dalo krila, Jeseničani pa so se nekoliko zmedli. Zato ni minilo veliko, ko je za hrbtom Matice Boha končal še en plošček in tekma je bila ponovno povsem odprta. Domači so bili napadalnejši, Jesneičani pa so poskušali umiriti napade nasprotnika z dolgo organizacijo svojih napadov. Na sredini zadnjega dela je sledila izredna akcija Tomaža Razingarja, ki je pred golom nasprotnika našel povsem samega Marjana Manfreda. Ta je mirno med nogama zadel za 2:4. Veselje Jeseničanov pa je bilo kratko. Sodniki so povsem regularen zadetek razveljavili in krepko oškodovali Jeseničane. Domači so darilo kaj hitro izkoristili, z močnim in natančnim strelom pa je Wilfan premagal Boha. Obojestranska izključitev dobre tri minute pred koncem srečanja sprememb ni prinesla, pa tudi pravih priložnosti ne. Zadnjih 30 sekund je domača ekipa dobila priložnost zaigrati z igralcem več, domača klop pa je vzela pol minute odmora za morda zadnji napad za zmago v rednem delu. Napad je bil uspešen in 11 sekund pred koncem so z zadetkom Wilfana domači prešli v vodstvo. Jeseničani so takoj posegli po pol minutnem odmoru, poskušali brez vratarja, a ostali praznih rok. Žal so v zadnjih 20 minutah izgubili veliko prednost. A šport je tak, česar Železarji danes niso osvojili, bodo pa v prihodnje. Naslednje gostovanje bo 12. oktobra, pot Jeseničane vodi v Celje.

Tu nekje, neznano kje, je domačim uspelo poriniti plošček v gol in pričeti preobrat.
Tu nekje, neznano kje, je domačim uspelo poriniti plošček v gol in pričeti preobrat.