EK Zell am See – HDD Sij Acroni Jesenice 1:0

Eishalle Zell am See, gledalcev 650

Sodniki: Ofner, Widmann, Miklič, Bergant

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Čimžar, Glavič, Bašič, Tavželj, Magovac, Svetina, Kalan, Piispanen, Logar, Urukalo, Sodja U., Alagič, Tomaževič, Stojan, Planko, Šturm, Seršen, Jezovšek, Kraigher

Strelci: 1:0 Oraze (Wilfan, Dinhopel, 7′)

Kazenske minute: Zell am See 10, Jesenice 8

Streli na gol: Zell am See 17, Jesenice 33

 

Jeseniški hokejisti so tokrat potovali v približno 220 kilometrov oddaljen Zell am See, kjer so se pomerili z istoimensko ekipo, ki ima v svojih vrstah bivšega železarja Martina Oražeja in pa slovenskega napadalca Gregorja Koblarja. Nekaj več kot 600 gledalcev je z nogometnim izidom pozdravilo zmago svojih ljubljencev. V prvi tretjini smo videli kar 6 izključitev na obeh straneh. Eno izmed priložnosti igre z igralcem več je ekipa Zell am See tudi izkoristila, potem ko je v 7. minuti po podaji Dinhopla in Wilfana zadel Oraže. Kot se je pozneje izkazalo, je bil prav ta zadetek tudi odločilen. Razmerje v strelih je bilo po koncu prvih dvajsetih minut dokaj izenačeno (9-10 v korist železarjev).

V drugo tretjino so železarji krenili veliko bolj napadalno in agresivno. Niti 11 strelov v drugi in 12 v zadnji tretjini ni bilo dovolj, da bi premagali odličnega vratarja Patricka Machreicha. Na drugi strani pa je imel Saunders bolj malo dela, saj so domačini na njegova vrata v zadnjih dveh tretjinah sprožili samo 8 strelov. Z odlično igro v obrambi se rezultat do konca tekme ni spremenil. Železarji so poizkusili še z igro brez vratarja, a tudi ta ni obrodila sadov. Niz petih gostovanj so železarji zaključili z minimalnim porazom, kljub temu pa se na lestvici še vedno nahajajo na visokem tretjem mestu.

 

 

Danes se odpravljamo v Celje, kjer bomo odigrali prvo tekmo polfinala DP. Prenos iz Celja s pričetkom ob 18.15 uri si lahko ogledate tudi preko Youtube kanala uporabnika Video2Go.live.