Naslednji, ki bo v sezoni 2018/2019 nosil dres železarjev, je tudi mladi branilec Žiga Urukalo. Gre za mladega, komaj 19- letnega obetavnega branilca, ki je v lanski sezoni sploh prvič izkusil slast igranja v članskem hokeju. S svojimi igrami je upravičil zaupanje trenerja, ki mu je priložnost ponudil na 45 tekmah. Kot sam pravi, bi sezono označil kot zelo uspešno: “Začeli smo z zmago na pokalu Slovenije v Celju, nato pa naše predstave le še stopnjevali, na žalost pa smo tekmovanje zaključili v polfinalu AHL. Sezono smo zaključili v skladu z našimi željami, saj smo osvojili naslov državnega prvaka. Že na začetku sem dobil občutek, da bomo uspešni, saj je v garderobi vladal izjemen ekipni duh.”

Podobno kot pri vseh mladih hokejistih, ki so dobili veliko priložnosti za dokazovanje, je tudi pri njem viden napredek v igri. To nam je potrdil tudi Žiga: “V prejšnji sezoni sem kot igralec zagotovo napredoval. Prehod iz mladinskih vrst med člane je ogromen. Igranje v AHL je za vsakega mladega hokejista odlična priložnost za napredovanje, saj je v ligi ogromno ekip, ki so sestavljene iz mladih in starejših igralcev, ki svoje izkušnje prenašajo na mlajše, še neizkušene igralce. Ker bomo imeli v ekipi kar nekaj izkušenih igralcev, si v prihajajoči sezoni želim še večji napredek.”

Podobno kot njegovi soigralci, tudi Žiga že nestrpno pričakuje pričetek nove sezone in pa novo priložnost za dokazovanje na ledu Podmežakle. V prihodnjih dneh se obeta še kar nekaj novic glede sestave igralskega kadra, predvsem mlajših hokejistov, ki bodo brez dvoma uspešno in ponosno zastopali barve Jesenic.