HDD Sij Acroni Jesenice – Dunaujvarosi Acelbikak 3:2 
*po podaljšku

Dvorana Podmežakla, gledalcev 500

Streli na gol: Jesenice 33, Dunaujvarosi 18
Kazenske minute: Jesenice 6, Dunaujvarosi 10

Strelci:
1:0 Đumić (Tavželj, 9′)
2:0 Svetina (Glavič, Tomaževič, 32′)
2:1 Dansereau (Somogyi, Mazurek, 48′)
2:2 Kovacs (Vourijärvi, Mazurek, 60′)
3:2 Tomaževič (Svetina, Tavželj, 61′)

Za našimi Železarji je peklenskih 14 dni treningov pod budnim očesom trenerja Šivica. Prišel pa je tudi čas, da se tudi na ledu pokaže v kolikšni meri so naši hokejisti osvojili sistem, ki ga prinaša nov trener. Petkov večer je bil rezerviran za prvo pripravljalno tekmo pred novo sezono. Nasprotnik pa madžarska ekipa Dunaujvarosi. Ta ista ekipa je le dan prej gostovala v Hali Tivoli in izgubila dvoboj proti Olimpiji. Trener Šivic je na tribuni pustil Urbana Sodjo, Miho Brusa in Nika Širovnika. V prvi napad je postavil Hebarja, Ankersta, Šturma, Tavžlja in Urukala.

Naši hokejisti so prvo tretjino pričeli silovito, gostje pa so na začetku delovali nekoliko izgubljeno. Večkrat jih je rešil dobro razpoloženi vratar. Jeseničani so si s svojo hitrostjo ustvarili lepe priložnosti in kar nekajkrat navdušili navijače v dvorani Podmežakla. Led so z zadetkom prebili v 9. minuti, ko je z lepim strelom s strani nasprotnega vratarja premagal novinec v ekipi Mirko Đumić. V nadaljevanju je igra večinoma potekala pred madžarskim golom, jeseniški vratar Kogovšek pa ni imel veliko dela. 

Po prvih 20. minutah so domači hokejisti v garderobo lahko odšli zadovoljni, vidno zadovoljen s prikazano igro pa je bil tudi Mitja Šivic. Druga tretjina se je odvijala zelo podobno kot prva. Jeseniški hokejisti so imeli igro pod kontrolo, na trenutke so prikazali zelo lepo in kombinatorno igro. Izstopala sta predvsem Đumić in Ankerst, ki sta dokazala, da bosta v letošnji sezoni pomembni okrepitvi Železarjev. Domači hokejisti so v 32. minuti svoje vodstvo še povišali. V gneči pred vratarjem se je najbolje znašel Erik Svetina, s tem zadetkom pa je svoji ekipi priigral nekoliko lažje nadaljevanje. V zadnji tretjini pa je igra Železarjev nekoliko padla, morda se je poznala tudi utrujenost in gostje so hitro preko Dansereauja in Kovacsa uspeli izenačiti. Slednji je izenačujoči zadetek dosegel le 19 sekund pred koncem tekme. Sledil je podaljšek, v katerem pa so bili zopet boljši mladi Jeseničani. Že v 1. minuti podaljška je lepo diagonalno podajo Svetine izkoristil Tomaževič in z zadetkom razveselil navijače jeseniške ekipe. 

Počitka za naše hokejiste ne bo ravno veliko, že v naslednjem tednu se bodo udeležili tradicionalnega hokejskega turnirja na Bledu. V četrtek ob 20. uri se bodo najprej pomerili z mlado reprezentanco Slovenije, v soboto pa jih čaka že prvi slovenski hokejski derbi.